Weerbericht:
Vanochtend eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Arrestatie na reeks valse 112-meldingen

Toegevoegd: 29-04-2018, 12.16 uur - Update: 30-04-2018, 08.52 uur
Arrestatie na reeks valse 112-meldingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Na een reeks van valse 112-meldingen in de Oosterschelderegio heeft de politie zaterdag een 38-jarige man aangehouden.


Volgens de politie kwamen de afgelopen weken meerdere telefoontjes bij de alarmcentrale binnen over ernstige incidenten, maar bleek er ter plekke telkens niets aan de hand te zijn. Zaterdag kwam opnieuw zo'n melding binnen maar dit keer kon de beller worden getraceerd en aangehouden in de regio Utrecht. Volgens de politie was de man verward maar is hij inmiddels door de recherche gehoord. Hij zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.

In februari en maart werden verschillende meldingen gedaan van noodsituaties in de Goese Jacob Klaaijsenstraat. Bij een melding op 18 februari rukte niet alleen de brandweer uit, ook gingen ambulances en een traumahelikopter op pad. De politie liet destijds weten dat al met al zo'n twintig hulpverleners en tien burgerhulpverleners voor niets op pad waren gegaan.

Volgens de politie is nog niet duidelijk of de genoemde meldingen over de Jacob Klaaijsenstraat ook door de nu aangehouden man zijn gedaan. Mogelijk is er namelijk sprake van een tweede persoon die valse meldingen doet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (30-4-2018 om 08:35)
Alle kosten betalen.
EM (29-4-2018 om 13:31)
HOE gek kun je wel zijn Knap dat de dader getraceerd is en ik mag hopen dat de betrokkene alle kosten kan betalen ! en een mobiele telefoonverbod levenslang .
Cookie-instellingen beheren