Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Incidentmeldingen ook op gemeentesites

Toegevoegd: 30-04-2018, 15.52 uur
Incidentmeldingen ook op gemeentesites
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Om burgers tijdens grote calamiteiten beter te kunnen informeren gaat de Veiligheidsregio Zeeland voortaan ook automatisch berichten tonen op de websites van onder andere gemeenten.


Momenteel communiceert de Veiligheidsregio tijdens grote calamiteiten via Facebook, Twitter en de website ZeelandVeilig.nl. Op deze manier kan bij bijvoorbeeld een grote brand aan omwonenden eenvoudig informatie verschaft worden over de aard van het incident. Ook kunnen direct adviezen worden gegeven, bijvoorbeeld over het sluiten van ramen, deuren en ventilatiesystemen.

De afgelopen weken heeft de Veiligheidsregio samen met negen van de dertien Zeeuwse gemeenten, North Seaport (voorheen Zeeland Seaports) en ZeelandNet een pilot gehouden met het geautomatiseerd doorplaatsen van incidentmeldingen. Deze test is succesvol afgerond en het systeem zal vanaf nu in de praktijk worden ingezet.

Middels een special script kan voortaan (ook buiten kantoortijden) een speciale banner worden getoond. Bijvoorbeeld op de website van de gemeente(n) waarin het incident zich afspeelt of, mocht er sprake zijn van een incident in het havengebied, op die van het havenschap. Op ZeelandNet zal een melding verschijnen wanneer sprake is van een GRIP-incident.

Overigens zijn nog niet alle gemeenten aangesloten. Hulst, Schouwen-Duiveland, Sluis en Tholen hebben recent het verzoek gekregen om zich ook aan te sluiten bij het nieuwe systeem.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren