Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee rijbewijzen ingenomen na ongeluk Terneuzen

Toegevoegd: 01-05-2018, 10.24 uur
De politie heeft van twee personen het rijbewijs ingenomen.
De politie heeft van twee personen het rijbewijs ingenomen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het ongeluk dat gisteren in Terneuzen stroomuitval veroorzaakte, gebeurde vermoedelijk tijdens een inhaalmanoeuvre. Een getuige spreekt van een straatrace, maar het politie-onderzoek loopt nog. Wel zijn inmiddels twee rijbewijzen ingevorderd.


De hulpdiensten werden rond 20.50 uur gebeld omdat bij de Mr. F.J. Haarmanweg een personenauto in een greppel was beland. Naast de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen omdat de auto vermoedelijk een elektriciteitskast of -kabel had geraakt. Dat laatste bleek het geval te zijn en 17 aansluitingen kwamen zonder stroom te zitten.

Een passagier die in de auto zat raakte gewond. Deze is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Volgens de politie gaat het om een 19-jarige man uit Terneuzen. De bestuurder van de auto, een 26-jarige Terneuzenaar, zou volgens de politie tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur zijn verloren. De bestuurder is verhoord. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De politie onderzoekt nog of de 26-jarige bestuurder achter een andere auto reed waarin een voor hem bekende bestuurder zat. De politie vermoedt dat deze 18-jarige man uit Hengstdijk namelijk het verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht. Getuigen spreken van gevaarlijk weggedrag. De politie heeft daarom ook het rijbewijs van de 18-jarige ingenomen. Geen van beiden is overigens aangehouden.

Monteurs van Enduris hadden de stroomvoorziening rond 23.40 uur weer hersteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
roadrage 101 (5-5-2018 om 12:42)
@ anti gsm, jawel hoor, toen ook dikke prenten gekregen, voor moeten komen de hele bubs, maar , nooit waren anderen in gevaar, nooit heb ik een ongeluk veroorzaakt of auto's total loss gereden of ook maar een krasje op iets. Dat zal het verschil zijn tussen redelijk auto kunnen rijden door je gezond verstand te gebruiken en als een lompe verkeershufter zonder hersens rondscheuren als een doorgeslagen dolle. Laten we onder ogen komen dat een groot deel van de bevolking gewoon niet genoeg verstand heeft om een auto veilig te kunnen besturen, maar ja, rijbewijsjes verkopen is nu eenmaal goeie buisness voor rutte's graaikist en dat gaat in dit land immer en altijd voor de veiligheid van anderen.
AntiGSM (3-5-2018 om 00:34)
Duidelijk dat een aantal van de reageerders hier nooit jong geweest zijn en direct vanaf hun 18de voorbeeldige chauffeurs waren... Hebben jullie nooit eens gas gegeven vroeger? Ik wel en was ook niet altijd even verstandig...houd daar ook een beetje rekening mee als je roept dat er gelijk auto's gesloopt moeten worden en 5 jaar rijbewijs kwijt enz enz. Straatrace is ook een overdreven opmerking, als je dus een keer harder wegrijdt als een ander is dat dan gelijk een straatrace??? @Rob; wegligging van deze Hondaatjes is vaak veel beter dan je denkt, zou nog wel eens veel beter kunnen zijn dan van je eigen auto! Dat deze in de kreukels ligt ligt niet aan de auto maar aan de bestuurder.
John (2-5-2018 om 15:11)
Een straatrace met een Civicje met tupperware en meer herrie dan vermogen (wat niet lastig is)? Zal een lange 'race' geweest zijn. Geen wonder dat het al donker was :) Maar even serieus: rijbewijs afpakken, auto laten slopen en minstens 5 jaar niet meer rijden.
Rob (2-5-2018 om 12:26)
Petjeshonda met de nodige tupperware, wegligging van een winkelwagen en bestuurder zonder gevoel van wat een auto kan is een slechte combinatie. Dat blijkt steeds maar weer. Denken dat ze hard kunnen rijden met zo'n karretje tot ze aan het stuur gaan draaien.
Jokko van der Sneuk (2-5-2018 om 08:15)
Niet aangehouden is ook niet nodig, wel verhoord, maar ik lees NIETS over een speeksel test of blaas test.. lijkt mij in dit geval een goed plan... word vervolgd ?
Cookie-instellingen beheren