Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke

Toegevoegd: 01-05-2018, 14.51 uur

Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - Een 33-jarige fietsster uit Serooskerke is afgelopen donderdag op het fietspad bij de Koekoeksweg in Meliskerke mishandeld door een onbekende hardloper en een fietsster. De politie zoekt getuigen.

De fietsster reed vanaf Meliskerke richting Aagtekerke. Op een gegeven moment stopte ze omdat haar hond zijn behoefte moest doen. “De hond was niet aangelijnd, maar stond vermoedelijk naast de fiets. Een hardloper met een Belgische tongval, die gevolgd werd door een vrouw op een fiets, klaagde echter over het niet aanlijnen van de hond. Er ontstond een meningsverschil en er werd door de hardloper en de vrouw geduwd”, zo vertelt de politie.

Op een gegeven moment pakte de hardloper de aangeefster zelfs bij de keel vast. Het slachtoffer probeerde zich los te vechten en hierop liet de man los. De vrouw vluchtte op de fiets weg. Ze raakte lichtgewond. Zover bekend heeft de hond zich overigens niet met de worsteling bemoeid.

De politie is naar aanleiding van het voorval op zoek naar de hardloper en de vrouw. “Het gaat om een man rond de 45 jaar. Hij droeg een bril en had donkerblond/lichtbruin haar. Hij droeg een strakke, korte broek en een fel geel shirt. De vrouw was ook rond de 45 jaar. Zij had half lang bruin krullend haar en ze fietste op een fiets met fietstassen”, aldus de politie.

Het incident is volgens de politie waarschijnlijk door een inzittende van een donkerblauwe personenauto, merk Opel, met een smartphone gefilmd. De politie wil ook graag in contact komen met deze persoon en eventuele andere getuigen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governmind (7-5-2018 om 01:28)
"Honden moeten aangelijnd zijn" @ Adie "Zij kunnen zich niet indenken dat een ander wel eens bang kan zijn van hun hond maar ook gewoon willen hardlopen, strandwandeling kunnen maken ens. zonder lastig gevallen te worden door een loslopende hond." En ik ben bang van hardlopers, bromfietsen en buitenlanders, of die voortaan ook gemuilkorfd en aangelijnd kunnen worden voor mijn gemoedsrust. Honden moeten goed opgevoed worden dan hoeft ie niet vast. Als dat niet lukt dan idd vast en eventueel muilkorf als nodig. Maar een goed getrainde hond gedraagt zich beter in het verkeer dan een gemiddeld groepje scholieren op de fiets.
Dookie voor Doebie (5-5-2018 om 13:35)
@P, ja het liefst laat u uwzelf bijten door hun hond, dan heeft ie wat om mee te spelen en kan de eigenaar verder met hun onachtzaamheid. Dat zijn nu eenmaal de persoonlijke vrijheden die we de 5e vieren, zoals een hond mogen kopen. Zelf vind ik het zielig voor deze hond, die dacht even rustig zijn natuurlijke behoefte te doen lekker in de frisse lente buitenlucht en bij niemand op de stoep, en dan gaan die asociale mensen een beetje ordinair staan vechten en paniek zaaien. Arm beest, moet die soms denken dat dat normaal gedrag is ? En dan later zeker zeggen dat die "vals" is ? Zo zie je maar dat de mensen vaak zelf een groter probleem zijn dan die beestjes die net als elk leven wezen ook hun ontlasting kwijt moeten.
wim (5-5-2018 om 07:17)
De hond dient aangelijnd te wezen dat geld ook voor deze hond maar is toch niet nodig als zo iets gezegd word het gevolg van een vecht partij te worden
Peter (2-5-2018 om 19:54)
Ongeacht welk ras iedere hond moet aangelijnd worden ook in het buitengebied dat zou een hoop frustratie en ongelukken voorkomen. Een hond is een dier en moeilijk te voorspellen. Er zijn steeds meer mensen met weinig inzicht en fatsoen, het is nog altijd een norm dat als een baas een hond aangelijnd heeft de ander dit ook hoort te doen. Sommige doen dit maar steeds meer komt het voor dat het niet gebeurd en er een vchtpartij ontstaat tussen beide beesten, een woordenwisseling en erger tot gevolg.Mijn boerboel kan los luistert perfect maar doe deze vast als ik ga wandelen want door de opstelling van andere beesten kan het gebeuren dat het een dodelijk gevecht wordt. Dat beseffen maar weinig mensen helaas
P (2-5-2018 om 18:59)
@Ja-Ja, “u alle vind dat honden ook bv. schapen eenden ganzen mogen opjagen en bijten” Oh echt? Hebben wij ook nog recht op een eigen mening of moeten we alles maar door de strot laten duwen door uw vooroordelen?
Ja-Ja (2-5-2018 om 14:51)
Aan Adie. U heb volkomen gelijk. Dank U . Wij samen tegen de rest. Veel Hondenbezitters zijn tragische personen en zeer kortzichtig. Gelukkig niet allemaal en het ligt zeker niet aan de hond zelf.