Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke

Toegevoegd: 01-05-2018, 14.51 uur

Fietsster door duo mishandeld in Meliskerke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - Een 33-jarige fietsster uit Serooskerke is afgelopen donderdag op het fietspad bij de Koekoeksweg in Meliskerke mishandeld door een onbekende hardloper en een fietsster. De politie zoekt getuigen.

De fietsster reed vanaf Meliskerke richting Aagtekerke. Op een gegeven moment stopte ze omdat haar hond zijn behoefte moest doen. “De hond was niet aangelijnd, maar stond vermoedelijk naast de fiets. Een hardloper met een Belgische tongval, die gevolgd werd door een vrouw op een fiets, klaagde echter over het niet aanlijnen van de hond. Er ontstond een meningsverschil en er werd door de hardloper en de vrouw geduwd”, zo vertelt de politie.

Op een gegeven moment pakte de hardloper de aangeefster zelfs bij de keel vast. Het slachtoffer probeerde zich los te vechten en hierop liet de man los. De vrouw vluchtte op de fiets weg. Ze raakte lichtgewond. Zover bekend heeft de hond zich overigens niet met de worsteling bemoeid.

De politie is naar aanleiding van het voorval op zoek naar de hardloper en de vrouw. “Het gaat om een man rond de 45 jaar. Hij droeg een bril en had donkerblond/lichtbruin haar. Hij droeg een strakke, korte broek en een fel geel shirt. De vrouw was ook rond de 45 jaar. Zij had half lang bruin krullend haar en ze fietste op een fiets met fietstassen”, aldus de politie.

Het incident is volgens de politie waarschijnlijk door een inzittende van een donkerblauwe personenauto, merk Opel, met een smartphone gefilmd. De politie wil ook graag in contact komen met deze persoon en eventuele andere getuigen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (1-5-2018 om 19:47)
@Ja-Ja, als we dan toch autistisch borderline psychopatisch gaan doen. Het was en is een fietspad, daar hoort men niet te rennen/lopen, de straf die ik opleg is niet keeltje dichtknijpen...
Domburgse (1-5-2018 om 19:24)
Hoop zeker dat deze mensen (aan)gepakt worden! En we hoeven niet hoog of laag te schreeuwen....buiten de bebouwde kom mag je hond los lopen!
ex-middelburger (1-5-2018 om 18:46)
@ja-ja, wat is dat nu voor een onzin, aangelijnd oke daar kan ik inkomen. Maar of de lijn nu 2 meter is of 10 meter, als de hond zich goed gedraagt (zoals die ook gedaan heeft) dan maakt de lengte niet uit. De hond heeft niks gedaan, zoals dit verhaal verteld. @ Die mevrouw die aangevallen is, sterkte hoop dat de dader aangepakt gaat worden.
Cerebrus (1-5-2018 om 17:54)
Als je iemand fysiek gaat belagen ben je gewoon een crimineel, ongeacht de oorzaak.
harry (1-5-2018 om 17:15)
@ja-ja. ik heb net de APV van de gemeente Veere er eens op na gekeken. Maar buiten de bebouwde kom, waar dit zich voordeed, is het gewoon toegstaan je hond on-aangelijnd te hebben. Buitenom dat, hoort die Belg zich gewoon netjes te gedragen in NL en niet van zn neus te maken over regels waar hij blijkbaar niets vanaf weet. En vervolgens met 2 tegen 1 iemand duwen en mishandelen valt al helemaal niet goed te praten!
Ja-Ja (1-5-2018 om 16:23)
We kunnen hoog of laag schreeuwen. De oorzaak is die Mevrouw die haar hond los laat lopen. Punt uit. Daar mag je van hondenbezitters niets van zeggen. Keeltje dicht knijpen mag natuurlijk ook niet. Het moet ook verboden worden om een hond aan een uitrol touw[+/- 10mtr] te hebben. P.s Ik ben niet tegen honden maar tegen de verkeerde hondenbezitters.