Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburg sluit drugspand Arnesteinweg

Toegevoegd: 01-05-2018, 14.58 uur - Update: 01-05-2018, 16.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft dinsdag een bedrijfspand in Middelburg gesloten vanwege de vondst van een wietkwekerij aldaar, twee maanden terug.


In het pand aan de Arnesteinweg werden woensdagavond 28 februari in totaal 373 wietplanten aangetroffen. Dat gebeurde nadat een verdachte situatie was gemeld en er een vreemde lucht was geroken. Toen de agenten bij de loods aankwamen rende er een 33-jarige man uit Goes weg. De Goesenaar werd ter plekke aangehouden. Later op de avond arresteerde de politie ook nog een 23-jarige Middelburger.

De sluiting van vandaag is gedaan in het kader van het Damoclesbeleid. Tot 1 augustus 2018 om 10.00 uur moet het pand gesloten blijven. Om dit te controleren is het gebouw verzegeld. Het verbreken van het zegel kan volgens een mededeling die door de gemeente is aangebracht resulteren in een gevangenisstraf van maximaal twee jaar of een geldboete van 19.000 euro.

Volgens de gemeente was bij deze kwekerij sprake van verzwarende omstandigheden: “Een groot aantal planten (373 stuks), een grote hoeveelheid hennep (ruim 2.250 gram) en brandgevaar in verband met een illegale stroomaansluiting”, aldus de gemeente.

Het doel van de tijdelijke sluiting is volgens de gemeente om een einde te maken aan de situatie en herhaling te voorkomen. “Deze maatregelen zijn op grond van het bestuursrecht. Een eventuele strafrechtelijke vervolging staat hier los van”, zo legt de gemeente uit.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governmind (7-5-2018 om 01:42)
Levensgevaarlijk man, dat drugsverbod. Brandgevaar, roof overvallen, volksgezondheid door onzuivere troep, zware last op politie/justitie capaciteit, zwart geld en haat tegen de overheid. En het resultaat: het is s'avonds makkelijker om drugs te kopen als vers brood. Dus ik vermoed dat de enige reden om het illegaal te houden is dat er zo makkelijk veel zwart geld gemaakt kan worden. Het enige wat ik verwacht als alles legaal zou zijn is dat er wat alcoholisten overstappen op andere middelen. En das meestal geen verslechtering voor de omgeving, aangezien alcohol één van de meest overlast veroorzakende drugs is in onze samenleving. Prijzen kunnen 20x goedkoper, scheelt een hoop inbraken en diefstal/overvallen als junks 20x minder nodig heb
Jac (2-5-2018 om 21:43)
@Jokko: Het antwoord is "Het dogma dat alle drugs slecht zijn en altijd en met alle middelen tegen gehouden moeten worden tegen wat voor kosten (materieel of persoonlijk) dan ook". Daar help rationeel redeneren niet, de aarde was hierdoor zelfs ooit plat......... De meesten mensen die dit lezen zeggen... "maar drugs zijn toch ook slecht en moeten toch ook verboden worden. logisch toch, het is toch gewoon zo...... iedereen die hier anders over denkt is gek" Was getekend, Het Dogma.
Jokko van der Sneuk (2-5-2018 om 07:53)
DE ZOGENAAMDE ACHTERKANT VAN DE COFFEE SHOP.., als het kweken nu legaal zou mogen, dan lijkt mij het illegale aftappen van stroom die bij ons verrekend wordt VOORBIJ ??? iemand daar een antwoord op ??
zeeuw (1-5-2018 om 18:42)
goed zo pak ze maar goed aan en niet van dat softe gedoe maak de namen maar bekend
Cookie-instellingen beheren