Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorrijder aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 02-05-2018, 18.59 uur - Update: 03-05-2018, 13.32 uur
De motor werd gelokaliseerd dankzij een buurtbewoner.
De motor werd gelokaliseerd dankzij een buurtbewoner.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De politie heeft woensdagochtend na een achtervolging in Breskens een motorrijder aangehouden.


De motorrijder reed woensdagochtend rond 07.45 uur zonder kentekenplaat met hoge snelheid vanaf Breskens richting Schoondijke. De politie zag de motorrijder over de N676 net buiten de bebouwde kom van Breskens rijden en zette het politievoertuig dwars over de weg en gaf het stopteken.

De verdachte keerde echter om en reed met hoge snelheid terug richting Breskens. Hij reed daarbij over de doorgetrokken streep. De politie zette met sirenes aan de achtervolging in waarbij snelheden van 120 kilometer per uur gehaald werden.

Een politiemotorrijder ging naast de verdachte rijden en gaf nogmaals een stopteken. De verdachte negeerde het teken en reed via een fietspad richting de wijk Ghistelkerke. Daar negeerde hij op de Philips van Kleefstraat de gesloten verklaring, stak het voetpad bij een supermarkt over en reed de dijk op om vervolgens door het gras richting de Kareldoormanlaan te gaan.

De politie verloor de motorrijder vervolgens uit het oog. Volgens wijkagent Willem Pijpelink verstopte de man de motor achter een schuurtje, maar kon deze dankzij een oplettende buurtbewoner worden gelokaliseerd. De politie nam voor nader onderzoek twee voertuigen in beslag: een crossmotor en een opgevoerde snorfiets. Bij een meting op de rollentestbank haalde de snorfiets een snelheid van bijna 95 kilometer per uur.

De motor was niet verzekerd en de bestuurder bleek volgens Pijpelink niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De verdachte werd verhoord en later die middag weer in vrijheid gesteld. De zaak wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
EM (3-5-2018 om 08:02)
Met een crossmotor mag je sowieso niet op de openbare weg .
wim (3-5-2018 om 07:27)
Dit had je kunnen weten dat dit een keer zou kunnen gebeurn
Jokko van der Sneuk (3-5-2018 om 07:15)
Het lijkt mij erg moeilijk om een crossmotor zonder kenteken te verzekeren om te (mogen) rijden op de openbare weg, het geluid zal hem wel verraden hebben, en de oplettende buurtbewoner heeft dit zeker gehoord, deze motor rijder wou even een proefritje maken, met vervelende afloop (niet verzekerd 400+9 € admin kosten door rijden na stopteken , 110+9€ zonder rijbewijs 340+9€) dure grap zeg. precies wat de foto verhuld, voor een crossmotor heb je ook GEEN rijbewijs nodig. maar rij dan ook alleen op de crossbaan of andere aangegeven terreinen. dan is er niets aan de hand,!! (tip van Jokko)
Cookie-instellingen beheren