Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderkoelde surfer gered bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 02-05-2018, 21.48 uur
De surfer is overgedragen aan de ambulancedienst en naar het ziekenhuis gebracht. De surfer is overgedragen aan de ambulancedienst en naar het ziekenhuis gebracht.
De surfer is overgedragen aan de ambulancedienst en naar het ziekenhuis gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Op de Westerschelde bij Hoofdplaat heeft de KNRM woensdag aan het einde van de middag een onderkoelde surfer gered.


Het slachtoffer, een 16-jarige jongen, was ’s middags gaan windsurfen vanaf het strand bij Hoofdplaat. Volgens de KNRM ging het mis toen hij de mast van zijn surfplank verloor. “Het lukte hem niet om zijn mast en zeil te bereiken en door de sterke stroming raakte hij volledig uitgeput. Hij kon zich alleen nog vastklampen aan boei VH11”, zo vertelt de reddingmaatschappij.

Gelukkig konden familieleden op de kant alarm slaan. De KNRM-reddingboot Zeemanshoop werd rond 16.25 uur op pad gestuurd en de jongen kon al snel aan boord worden genomen. Daar werd hij warm ingepakt om vervolgens naar Breskens te worden gebracht. Daar stond een ambulanceteam gereed om de surfer naar het ziekenhuis in Terneuzen te brengen.

De KNRM’ers hebben na de reddingsactie nog gezocht naar de zeil en de mast, maar deze zijn niet meer aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren