Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil vier jaar voor doodsteken medebewoner

Toegevoegd: 03-05-2018, 13.41 uur
De verdachte zou haar daad telefonisch hebben aangekondigd via 112.
De verdachte zou haar daad telefonisch hebben aangekondigd via 112.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 32-jarige vrouw die eind oktober in Middelburg een 26-jarige medebewoner zou hebben doodgestoken wacht, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, een celstraf van vier jaar. Ook moet haar volgens de officier TBS met dwangverpleging opgelegd worden.


Het mannelijke slachtoffer op 28 oktober rond 21.05 uur neergestoken in een beschermd wonen-locatie aan het Hof van Sint Pieter. De verdachte zou de steekpartij hebben aangekondigd via 112 en ondanks dat direct begeleiders van Emergis werden ingeseind overleed het slachtoffer ter plekke.

Het OM wil dat de vrouw veroordeeld wordt voor doodslag. De rechtbank doet op 17 mei uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andere vlissinger (6-5-2018 om 18:11)
@Vlissingen, ja klopt. Juist niet weg met de rechtbank want we zijn juist geen eigen rechter! Ook al zijn de verkrachtingen waar (ik weet niet het verhaal er achter, wat wel heel erg is trouwens!) Dan nog heb je niet het recht iemand te vermoorden. Dat is makkelijk. In het wilde westen mag je volgens jou mensen vermoorden als je achteraf het beweert dat je er door lastig gevallen bent...
Vlissinger (5-5-2018 om 23:59)
@Andere Vlissinger, Volgens jou is het heel simpel. Weg met de rechtbank en onderzoeken. Moord is moord en dat is dat. Net als een snelheids overtreding hop een standaard boete of in dit geval standaard celstraf van 20 jaar. Stel de vrouw kon niet goed voor haarzelf opkomen en werd mishandeld of was die verkrachtingen misschien wel zo zat dat ze tot deze verschrikkelijke daad kwam....tja...dan kunnen we dit volgens jou natuurlijk niet meewegen in het onderzoek want moord is moord. Ik ga dus niet over het geloof beginnen. ;)
Andere vlissinger (4-5-2018 om 19:40)
Volgens mij missen we het punt dat iemand een ander heeft doodgestoken en er mee weg komt met 4 jaar cel en tbs.... ongeacht welke setting, moord is moord. 20 jaar
Jan de filatroop (3-5-2018 om 22:52)
Je vat de koe precies bij de hoorns vlissinger.wel ben ik van mening dat het voor mensen die in de ggz werken wel is heel lastig kan zijn..dit omdat er forse bezuinigingen hebben plaats gevonden .ook heel triest.deze zaak is misschien wel een voortvloeisel van te weinig toezicht?
Vlissinger (3-5-2018 om 15:40)
Beschermd wonen zegt al iets over de psyche van de dader. Het lijkt me stug dat een psychopaat beschermd woont omdat deze types heel goed weten wat ze doen. Dit heeft meer met waanideeen te maken over dat mensen het op je voorzien hebben en dat je slachtoffer bent van een complot. In een psychose kunnen zulke mensen helemaal doordraaien. In de meeste gevallen zijn ze niet gevaarlijk voor anderen die normaal tegen ze doen maar zodra ze in een diepe psychose geraken dan kan het in een verkeerde setting helemaal verkeerd gaan. En zeker als zoiemand eigenlijk gedwongen medicatie moet krijgen tegen psychoses maar dit om welke reden dan ook niet krijgt. De reden is onbekend, pesterijen bedreigingen etc. Hoe dan ook triest dat dit voorkomt.
Cookie-instellingen beheren