Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Sluiting panden vanwege drugsvondst en wietkwekerij

Toegevoegd: 03-05-2018, 17.37 uur
Aan de Ambachtsweg trof men circa 44 kilo cocaïne en circa 30 kilo heroïne aan.
Aan de Ambachtsweg trof men circa 44 kilo cocaïne en circa 30 kilo heroïne aan.
© Foto: Filip De Moor
Door: Roland de Jong

THOLEN - De burgemeester van de gemeente Tholen wil twee panden in Tholen laten sluiten vanwege de vondst van harddrugs en een hennepkwekerij.


Een bedrijfspand aan de Ambachtsweg moet, als het aan de gemeente ligt, voor de periode van een jaar dicht omdat op 15 maart tijdens een inval een handelsvoorraad harddrugs werd gevonden. Volgens de gemeente ging het om circa 44 kilo cocaïne en circa 30 kilo heroïne. Op 30 april heeft burgemeester Van de Velde – De Wilde aangegeven het pand te willen sluiten. Momenteel loopt de zienswijze termijn nog.

De burgemeester is van plan ook een schuur aan de Kettingdijk te laten sluiten. In de betreffende schuur werd tijdens een inval op 20 maart een professionele wietkwekerij gevonden. De politie meldde destijds dat in de kweekruimte bijna 70 oogstrijpe wietplanten stonden. Op 27 april heeft de burgemeester aangegeven de schuur voor een periode van een half jaar te sluiten.

Beide sluitingen vinden plaats op basis van het Damoclesbeleid. Volgens dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand daadwerkelijk handel in drugs plaatsvond.

In Middelburg werd toevallig deze week ook een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Hier ging het om een loods waarin een wietplantage was ontdekt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren