Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht met motorpech op Westerschelde

Toegevoegd: 03-05-2018, 17.50 uur
Het jacht is naar een werf in Breskens gesleept.
Het jacht is naar een werf in Breskens gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Op de Westerschelde heeft de bemanning van een zeiljacht vanmiddag tussen Ritthem en Hoofdplaat te kampen gekregen met een motorstoring.


De opvarenden waren vanochtend vertrokken vanuit Terneuzen voor een zeiltochtje en waren op de terugweg toen ze rond 15.15 uur last kregen van motorpech. Toen ze in het vaarwater Schaar van Spijkerplaat hun motor wilden aanzetten weigerde deze namelijk dienst.

Omdat de zeilers niet zonder motor de haven binnen wilde varen werd besloten de hulp in te roepen van de KNRM. De bemanning van de reddingboot Zeemanshoop uit Breskens kwam ter plekke om een sleepverbinding tot stand te brengen. In Breskens is het jacht vervolgens afgemeerd bij een werf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
will (3-5-2018 om 21:42)
Geef ze de rekening maar, mogelijk dat het dan leren dat hun spullen in orde moeten zijn
Cookie-instellingen beheren