www.hvzeeland.nl

Limburger drinkt gestolen blikje leeg op straat

Toegevoegd: 04-05-2018, 10.33 uur

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft donderdag in samenwerking met handhavers van de gemeente Vlissingen enkele blikjes met mixdrank in beslag genomen. Dat gebeurde na een melding van een winkeldiefstal.

Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente troffen in het centrum een man aan die op straat een blikje Bacardi dronk. De handhavers spraken hem aan voor het drinken van alcohol op de openbare weg en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. In eerste instantie weigerde hij mee te werken, maar uiteindelijk werd toch een ID-kaart overhandigd.

De man bleek een tas bij zich te hebben met in totaal nog eens acht blikjes drank. Omdat de handhavers een melding hadden gekregen over een mogelijke winkeldiefstal bij de Albert Heijn aan de Aagje Dekenstraat, rees het vermoeden dat de drank wellicht zonder te betalen was meegenomen uit de supermarkt.

Rond kwart over acht werd de politie ingeseind en de man, een 35-jarige Maastrichtenaar, bleek ook nog een mes bij zich te hebben. De blikjes zijn in beslag genomen. De Limburger heeft een proces-verbaal gekregen maar is niet aangehouden. Volgens de politie was namelijk niet duidelijk of de de man zelf of iemand anders de blikjes had gestolen.