Weerbericht:
Later vanavond en veen toenemende kans op mist. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Explosievenvondst: Arrestatie in Tholen door AT

Toegevoegd: 04-05-2018, 13.59 uur
Er werd onder meer munitie aangetroffen voor een raketwerper.
Er werd onder meer munitie aangetroffen voor een raketwerper.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

THOLEN - In de Bosstraat in Tholen heeft een arrestatieteam vannacht een man aangehouden in verband met de vondst van zware explosieven, munitie voor een raketwerper en honderden patronen voor zware automatische vuurwapens. Die werden gevonden in Welberg in de gemeente Steenbergen.


Politieagenten deden donderdagmiddag in Welberg een inval bij een boerderij aan de Welbergsedijk. Dat gebeurde volgens een woordvoerder omdat het vermoeden bestond dat er drugs aanwezig zouden zijn. “Tijdens de zoeking werden echter verschillende explosieven, een mortier en enkele honderden patronen met zwaar kaliber gevonden”, zo vertelt de politie.

De situatie werd direct bevroren en een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse om een risico-inschatting te maken. “Hij besloot de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in te schakelen. Uit voorzorg werden ook de brandweer en ambulancedienst opgeroepen. Na de vondst is de 54-jarige bewoner aangehouden”, aldus de politie.

De EOD heeft samen met de technische recherche onderzoek aan de explosieven verricht. Daarna zijn ze afgevoerd, ze zullen worden vernietigd. De recherche is vervolgens doorgegaan met de zoeking. In een van de loodsen op het terrein werden nog verschillende vestjes en andere attributen van motorbende No Surrender gevonden.

In verband met de zaak deed een arrestatieteam (AT) vrijdag rond 02.30 uur een inval in de Bosstraat in Tholen. Hier werd een 48-jarige man uit Steenbergen aangehouden. Volgens de politie, die duidelijk een link legt met de motorclub, gaat het om een actief lid.

Recherche-chef Rienk de Groot: “Het is bizar dat we zulk zwaar wapentuig aantreffen. Hier zit zware criminaliteit achter, niets en niemand ontziend. De gevolgen van het inzetten van zulke militaire middelen door criminelen hebben gevolgen die niet te overzien zijn. En daarom investeren wij als politie veel tijd en energie naar criminele motorbendes.”


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (5-5-2018 om 07:36)
Wat een vondst die gevonden is in de Welberg wat een rustige omgeving betreft en daar dat criminele tuig te vinden hoe lang zou dat daar al bezig zijn geweest en wat zouden ze nog meer kunnen verwachten,wat een prachtige prestige van politie en de gevonden patronen en geweren en wat nog meer gevonden is wat een goede vangst is dit geworden bij een stelletje crimelen
Gert (4-5-2018 om 23:46)
@Jan wat een een onzin! Durf te lezen, het gaat om Brabanders en om een motorbende! Niet dat Zeeuwen heilig zijn en hier zal ook genoeg gebeuren wat onder de pet blijft, maar in Brabant is het 10 x zo erg met de criminaliteit!
Jan (4-5-2018 om 14:09)
En dit is nog niets,er ligt zoveel rotzooi en dat komt dat justitie altijd Zeeland heeft ontzien , die Zeeuwen doen zoiets niet die zijn allemaal netjes opgevoed
Cookie-instellingen beheren