Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wegpiraten en man zonder rijbewijs betrapt

Toegevoegd: 04-05-2018, 19.33 uur - Update: 05-05-2018, 10.46 uur
Wegpiraten en man zonder rijbewijs betrapt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Op de Sloeweg (N62) bij 's-Heerenhoek heeft de politie vrijdagmiddag het rijbewijs ingenomen van iemand die fors te hard reed. De politie betrapte ook iemand die al vijftien jaar rondreed zonder geldig rijbewijs.


Tussen 16.00 en 16.30 uur controleerde de politie met behulp van een lasergun op snelheid. Dit leverde twee forse overtredingen op: één persoon reed (na correctie) 56 kilometer per uur te hard. Een ander overschreed de limiet met 42 kilometer per uur. Van de eerstgenoemde automobilist is het rijbewijs ingenomen, de ander kwam er vanaf met een proces-verbaal.

Na de controle kwamen de agenten op de terugweg naar het bureau ook nog een auto tegen die niet verzekerd was. Op de Ringbaan West in Goes werd een onderzoek ingesteld en de bestuurder bleek al sinds 2002 niet meer te beschikken over een geldig rijbewijs. De 44-jarige automobilist uit Oud-Vossemeer werd meegenomen naar het bureau en het Openbaar Ministerie (OM) gaf de verdachte een dagvaarding om te verschijnen voor de rechter in Middelburg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (5-5-2018 om 09:45)
Dat is niet zo moeilijk goes ! Je laat een zus of tante of je moeder ( zoals veel allochtonen dat doen ) een auto op naam zetten hé ! Hier in Vlissingen rijd ook een buurmeisje al 3 jaar rond zonder rijbewijs met nieuwe lease auto op naam van vriendje.. Ze is knap en Politie laat haar met rust omdat ze mooi is denk ik iedereen weet het gewoon.. Net als blowen, er zijn meiden / jongens die er 10 per dag roken en gewoon school gaan op scooter en gewoon autorijden.. In Vlissingen mag dat allemaal blijkbaar.........
Eddy (5-5-2018 om 08:35)
Beste Goes1984, de bestuurder van de auto hoeft niet perse de eigenaar te zijn he, dus zo moeilijk is dat niet toch? Maar wie de auto in bruikleen geeft aan iemand zonder rijbewijs die zouden ze zeker ook een boete moeten geven want dat is een misdrijf in mijn ogen!
Denker1984 (5-5-2018 om 07:28)
Goed idee trajectcontrole, maar daar kan je geen rijbewijzen mee invorderen omdat niet traceerbaar is wie er daadwerkelijk heeft gereden.
goes1984 (4-5-2018 om 22:22)
hoe kan iemand auto kopen en verzeker en wegenbelasting die niet in bezit is van geldige rijbewijs al 15 jaar ????
Jan de filatroop (4-5-2018 om 21:02)
Het aantal afgepakte rijbewijzen op de sloeweg gaat zo ongeveer al richting de 20!! Het is een mooie weg maar rechtvaardigd natuurlijk niet om daar 200 km p/uur te racen.of harder..misschien zou een trajectcontrole daar ook wel een optie zijn
Cookie-instellingen beheren