Vijf boetes voor illegaal kamperen Walcheren

Toegevoegd: 05-05-2018, 16.01 uur

Vijf boetes voor illegaal kamperen Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht op Walcheren vijf bekeuringen uitgedeeld voor illegale recreatie. Van tevoren was door de politie gewaarschuwd, maar dat het menens was, was dus kennelijk niet bij iedereen duidelijk geworden.

Buiten de daartoe aangewezen plaatsen is het in alle Algemene Plaatselijke Verordeningen op Walcheren verboden om tussen zonsondergang en zonsopkomst te overnachten. Mensen die dat toch doen lopen de kans op een flinke boete die vaak veel duurder uitvalt dan twee nachtjes op een camping.

De inwoners en mensen die genieten van de natuurgebieden klagen volgens de politie steen en been bij de politie en gemeentes over overlast van illegale recreanten en over de troep die zij achterlaten. De politie is daarom vrijdagavond weer op pad geweest om in eerste instantie mensen te waarschuwen vóór zonsondergang te vertrekken van hun plekje. Dit deden ze met de aankondiging dat er later op de avond, of in de nacht, nog een keer gecontroleerd zou gaan worden, maar dan zouden er bekeuringen worden uitgeschreven.

“Helaas troffen de agenten ’s nachts toch nog vijf mensen die zich schuldig maakten aan illegale recreatie. Vier op de Zeedijk in Westkapelle en eentje op de parkeerplaats aan Achter de Houttuinen in Middelburg. Zij hebben alle vijf een boete van 140 euro gekregen”, zo laat de politie weten.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750