Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Mishandelaar is verwarde Middelburger van 24

Toegevoegd: 05-05-2018, 19.17 uur
Twee Duitse vrouwen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
Twee Duitse vrouwen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De man die zaterdagmiddag in Middelburg zeker drie personen mishandelde is een 24-jarige man uit die plaats. Het gaat om een verward persoon. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


De man zou rond 14.00 uur bij het voetpad langs Het Groene Woud twee Duitse vrouwen op leeftijd tot bloedens toe hebben geslagen. Verschillende passanten stopten. Zo ook een 66-jarige Middelburger die vanaf de Schroebrug richting het centrum reed. Hij keerde bij de Albert Heijn-supermarkt direct zijn auto en probeerde de verdachte klem te rijden op de brug bij de Koestraat.

De automobilist stapte uit om de verdachte aan te spreken maar kreeg prompt een klap in het gezicht. Ook andere personen die de verdachte wilden benaderen, werden agressief benaderd. De politie werd gebeld en deze spoedde zich met verschillende eenheden ter plekke. Twee rechercheurs wisten de man snel aan te houden. Hij is vervolgens in een politieauto naar het politiecellencomplex in Torentijd in Middelburg gebracht.

Volgens de politie waren veel personen getuige van het voorval en verklaarden zij allemaal dat de man uit het niets beide vrouwen hard in het gezicht sloeg. Toen de hulpverleners arriveerden lagen de beide toeristes op de grond bij het Groene Woud. Zij zijn overeind geholpen en vervolgens per ambulance afgevoerd. De man hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Hij heeft wel aangifte gedaan van mishandeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (6-5-2018 om 23:23)
Ik denk niet dat het er toe doet of het een blanke man is!!wat voor nationaliteit deze persoon ook heeft doet er helemaal niet toe.dat er zomaar lukraak mensen worden geslagen op straat En daar letsel aan overhouden is meer dan triest..het kan tegenwoordig eenieder overkomen op straat
P (6-5-2018 om 15:13)
@Renata, maar het benoemen in de zin of tegen iemand die over huidskleur begint of cultuur en dan als antwoord/reactie: gewoon blank. Is wel degelijk onderscheid maken en gradaties kiezen. Ik zou het niet gelijk racisme noemen maar het is wel discriminerend :)
Renata (6-5-2018 om 12:46)
En niemand die iets in de auto bij zich had om mee te meppen? Beterschap voor die 2 vrouwen en hulde voor de man die aktie ondernam. En nee P er staat niet ‘gewone blanke man’ maar gewoon een blanke Nederlandse man. En ja Nederlanders zijn BLANK.
P (6-5-2018 om 11:35)
@Koos, ik verdraai niks, zelfs in jouw zin is het een vooroordeel en een racistische zin, want een blanke man is gewoon. Dus was het een donkere man of iets dan was het een andere situatie? Wil je het niet racistisch of wil je zonder vooroordeel spreken dan had je “gewoon” moeten weglaten. Is geen misselijke reactie maar een feitelijke, en zegt meer over de denkwijze en visie van een persoon.
Koos P. (5-5-2018 om 23:18)
@P, Waarom vind je het nodig om woorden te verdraaien? Er staat niet "Een gewone blanke man". Er staat "Gewoon een blanke man". Daar zit niks geen vooroordeel aan, dat maak jij er van. Misselijke reactie!
P (5-5-2018 om 20:49)
Een gewonen blanke man... Dat alleen al is een vooroordeel dat een blanke man bij voorbaat gewoon is ;)
Cookie-instellingen beheren