Jongens opgepakt na diefstal met geweld

Toegevoegd: 05-05-2018, 20.34 uur

Jongens opgepakt na diefstal met geweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Griffioen zijn zaterdagmiddag twee jongens van 17 jaar oud aangehouden wegens het plegen van een diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

Twee broers uit de provincie Zuid-Holland gingen vandaag naar Middelburg omdat zij een afspraak hadden met de koper van een duur horloge. Eén van de broers zou de verkoop sluiten en ging daartoe naar de afgesproken plaats, een woning in de Henri Dunantlaan. De ander bleef nog even in zijn auto zitten.

De persoon die in de auto was achtergebleven zag echter dat twee jongens richting zijn broer liepen en daarbij hun gezichten bedekten. De man vertrouwde de zaak niet en belde zijn broer, welke het horloge in zijn bezit had. Even later renden de twee jongens hard weg. De bestolen broer zette de achtervolging in en de man uit de auto sloot zich hierbij aan.

Tijdens de achtervolging richtte één van de jongens echter een op een vuurwapen lijkend voorwerp op de broers. In de tussentijd gooide de andere verdachte het horloge ergens in de struiken. Een getuige belde de politie en die spoedde zich met meerdere eenheden ter plekke.

Een omstander stond haar fiets af aan een agent en zo kon deze naar de Espenlaan fietsen, de straat waar de jongen met het wapen voor het laatst zou zijn gezien. Ter plekke lagen twee personen op straat: de verdachte en de verkoper van het horloge. Hij bleek de jongen zelf tegen de grond gewerkt te hebben. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen richtte de agent tijdens de arrestatie die volgde op de jongeman.

De arrestant bleek het wapen niet bij zich te hebben. Dit bleek te zijn weggegooid, maar een getuige had het voorwerp opgeraapt en droeg dit over aan de politie. Bij het Amaliapark kon dankzij andere getuigen ook de tweede verdachte worden gelokaliseerd. De beide jongens zijn overgebracht naar het politiecellencomplex. Het gestolen horloge is inmiddels uit de bosjes gehaald.

De politie laat weten erg te spreken te zijn over de hulpvaardigheid van de getuigen. “Zonder hun hulp hadden we vast niet binnen vijf minuten twee verdachten aan kunnen houden, een vuurwapen van straat kunnen halen en de dure buit terug kunnen bezorgen bij de rechtmatige eigenaar”, aldus een woordvoerder.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (6-5-2018 om 05:54)
Zo en dat op 5 Mei. Ja iedereen viert het op zijn manier maar dit soort figuren doen het toch weer net eventjes anders. Wat een toestand en dan 17 jaar. 'k Vind echt dat dit behoorlijk zwaar gestraft moet worden. Zo leef je niet in Nederland en zeker niet in ZEELAND. Worden dit soort figuurtjes niet snel aangepakt, dan worden dit dus de criminelen die we niet in ons midden willen hebben. Niet veroordelen dus als 17 jarigen maar gewoon als volwassen boeven.