Middelbrand kerk Brouwershaven blijkt loos

Toegevoegd: 05-05-2018, 23.02 uur

Middelbrand kerk Brouwershaven blijkt loos
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Drie brandweerwagens zijn zaterdagavond uitgerukt naar de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven voor wat uiteindelijk een loze melding bleek te zijn.

Rond 22.30 uur werd bij de alarmcentrale gemeld bij de kerk aan het Kerkplein vlamverschijnselen en rook te zien waren. Er werd opgeschaald naar middelbrand en blusploegen uit Brouwershaven, Dreischor en Kerkwerve werden met spoed op pad gestuurd om te blussen.

Nadat de brandweer ter plekke was gekomen bleek dat er helemaal geen sprake was van brand. Rond 22.50 uur kon definitief worden vastgesteld dat er sprake was van loos alarm. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland bleken de vlamverschijnselen in de kerk lichten in de kerk te zijn. “Doordat in de buurt een haardvuur brandde, werd er brandlucht geroken”, zo vult de Veiligheidsregio aReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (6-5-2018 om 11:06)
Ricardan, ook in mijn woonplaats, Middelburg, is zoiets gebeurd. Ook wij heten sindsdien Maneblussers...
Ricardan (6-5-2018 om 08:36)
De vermeende brand in de Grote of Sint Nicolaaskerk van Brouwershaven deed mij even denken aan het mooie verhaal over de beroemde Sint-Romboutstoren in Mechelen (België) Volgens een legende dachten de Mechelaars in 1687 dat de toren in brand stond. Bij het blussen verscheen de maan echter van tussen de wolken en de rossige gloed verdween. Men probeerde in feite de maan te blussen. Dit nieuws kon niet lang stil gehouden worden en tot op vandaag worden Mechelaars 'maneblussers' genoemd.