Agent opzettelijk aangereden in Middelburg

Toegevoegd: 06-05-2018, 09.32 uur

Agent opzettelijk aangereden in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een motorrijder heeft zaterdagavond in het centrum van Middelburg geprobeerd in te rijden op een agent. De agent raakte lichtgewond, de motorrijder is niet meer achterhaald.

Agenten op de fiets zagen rond 23.15 uur een motorrijder over de Vlasmarkt rijden richting de Kromme Weele rijden. Omdat motoren hier niet mogen komen, gaven de agenten de motorrijder een stopteken. De motorrijder gaf echter vol gas en reed op één van de agenten af.

De agent wist de bestuurder van zich af te duwen maar viel hierdoor wel op straat. De motorrijder reed door, doofde zijn verlichting en vluchtte naar de de Seisbinnenbrug. Via de Seisstraat, het Seisplein, Klein Vlaanderen en de Noordsingel ging hij er vandoor.

De agent raakte lichtgewond als gevolg van de opzettelijke aanrijding. Hij heeft aangifte gedaan. Het onderzoek richt zich nu op de identiteit van de motorrijder. Er zijn en worden verschillende getuigen gehoord en de politie gaat ook camerabeelden bekijken. Van de motor is nu al een deel van het kenteken bekend.

Tips zijn welkom via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via WhatsApp (06-12207006). U kunt zich ook melden op het politiebureau in Middelburg.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governmind (7-5-2018 om 02:00)
"Waarom niet schieten, zo’n aso moet je een lesje leren." @Renata Die motor is binnen seconden 10tallen meters verder, bovendien is het een bewegend doelwit, als je je pistool trekt nadat de motorrijder daar aanleiding voor gaf ben je meestal al te laat. Zo ging het vroeger in het wilde westen, gewoon je revolver trekken en knallen, pech voor die mensen aan de bar bij een salon(café) in de straat of passant op de markt. Als die Aso zijn lesje maar krijgt, of iig iemand gepoogd heeft hem zijn lesje te leren. Waar geleefd worden vallen doden. Misschien kan je samen met Peet een besloten commune oprichten waar alle middeleeuwse praktijken weer in ere worden hersteld. Opknopen op de markt, vierendelen, martelen bij verhoor, hand van dief...
Renata (6-5-2018 om 12:40)
Waarom niet schieten, zo’n aso moet je een lesje leren.
R (6-5-2018 om 11:37)
Om wat voor motor gaat het ? Zie er vaak genoeg rijdeńbij noordsingel
Peet (6-5-2018 om 10:43)
Ja en dan Politie of meneer de rechter als je hem pakt ? Word 20 uur werkstraf en een boete van 60 euro ofzo Nederland kennende.... Je moet hem wel pakken maar echte straf krijgt hij toch helaas niet, slappe rechters hier !!! Ik zou als ik rechter was oordelen; Poging tot doodslag, motor in beslag nemen en rijbewijs voorgoed afpakken.. Daarna 2000 euro boete en 3 maanden cel !
marja (6-5-2018 om 10:42)
wat een smerig kansloos figuur ben je dan..schandalig om een agent te willen doodrijden die zijn hulpverlenend werk uit voert..gelijk torentijd in en een paar jaar laten zitten en rijnewijs innemen en nooit meer terug geven..een flink pak dlaag zou ook nog terecht zijn maar ach we leven in nederland waar de dader er met een hoed gesprrk en wrrkstrafje vanaf komt