Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bevrijdingsfestival Vlissingen rustig verlopen

Toegevoegd: 06-05-2018, 09.54 uur
Er waren volgens de politie geen ernstige incidenten.
Er waren volgens de politie geen ernstige incidenten.
© Foto: Bevrijdingsfestival Zeeland
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Ondanks de grote drukte is het Bevrijdingsfestival in Vlissingen zaterdag rustig verlopen. Er waren nauwelijks incidenten.


Volgens de organisatie trok het festival zo'n 50.000 bezoekers. Dat waren er meer dan waar vooraf vanuit was gegaan en dat komt vermoedelijk door het mooie weer. Volgens de politie waren er enkele arrestaties maar was met name sprake van openbare dronkenschap of mensen die aanwijzingen niet opvolgden. Er waren geen ernstige incidenten.

Gedurende het festival deelden de handhavers van de gemeente Vlissingen 12 officiële waarschuwingen uit voor wildplassen. Twee minderjarigen kregen een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. EHBO'ers en ambulancemedewerkers moesten verschillende keren in actie komen voor onwel geworden personen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (9-5-2018 om 12:41)
@P wanneer men een strand betreedt, ziet men toch ook geen regels wat betreft het niet plegen van moorden, fraude en zedendelicten. Dit is immers al gedekt door het wetboek en in dit wetboek staat dat openbaar dronkenschap strafbaar is. En daar komt nog eens bij dat over het algemeen de politie iemand niet zo maar oppakt voor openbaar dronkenschap tenzij deze zich misdraagt.
P (7-5-2018 om 14:24)
@Middelburger, als je een strand betreed staat er een bord met regels, honden aangelijnd of niet, surfen etc etc. Als je zo een festijn betreed staan er nergens regels, het zou wel zo respectvol zijn om eerst wat huisregels op te stellen zodat mensen weten oh dit mag niet enz. want hoeveel mensen weten of beseffen nou dat je op zo een festijn/festival niet dronken mag zijn??? En na drie biertjes in de zon gaat het soms wat harder dan je hebben kan. Maar laten we geen robots zijn en misbruik maken van onze vrijheid door ff boetes uit te delen, want goh mensen worden dronken, wie had dat nou verwacht. Ik noem het een kromme mentaliteit en kromme regel, en gewoon simpel scoren.
P (7-5-2018 om 10:40)
Ja dat vind P. krom ja, dat is hetzelfde als een verkeersbord met de toegestane snelheid van 120 neer te zetten in de bebouwde kom en dan een boete krijgen omdat je in de bebouwde kom maar 50 mag. Nee dames en heren, niet eerst onbeperkt alchohol aanvoeren en dan daarna zeiken dat mensen zat worden op een feest. Krom krom krom...
Middelburger (7-5-2018 om 01:42)
@P dus dat er bierverkopen zijn, betekend dat je dus automatische stront dronken gaat zijn ? Hier kan je zelf niets aan doen ???
Governmind (7-5-2018 om 01:14)
"Openbare dronkenschap??? En dat is gek als je op elke hoek een biertent hebt staan, beetje krom." Je krijgt zo'n boete meestal niet alleen omdat je je (zwaar) onder invloed van alcohol op straat begeeft. Zo ook in dit geval. "Twee minderjarigen kregen een proces-verbaal voor openbare dronkenschap"
P (6-5-2018 om 18:54)
Openbare dronkenschap??? En dat is gek als je op elke hoek een biertent hebt staan, beetje krom.
Cookie-instellingen beheren