Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 205 km

180 Kilometer per uur tijdens wilde achtervolging

Toegevoegd: 06-05-2018, 12.53 uur
180 Kilometer per uur tijdens wilde achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Een 20-jarige man uit Middelburg is vannacht in Ritthem aangehouden na een achtervolging waarbij snelheden van 180 kilometer per uur werden bereikt.


Rond 03.10 uur zagen surveilleerde agenten bij de Mortiereboulevard in Middelburg een automobilist rijden die opvallend rijgedrag vertoonde. Zo reed hij meerdere rondjes over de rotonde. De agenten besloten de auto aan de kant te zetten voor een controle, maar toen de automobilist dit in de gaten kreeg ging hij er vandoor.

De politie zette de achtervolging in en met snelheden van tussen de 100 en 120 kilometer per uur ging de rit over de Bosschaartsweg en de Landbouwweg. Bij de Ritthemsestraat haalde de man zelfs snelheden van 180 kilometer per uur. Hier kwam hij in aanraking kwam met een dienstvoertuig van de politie. De man stopte echter nog steeds niet en ging er via berm en het fietspad weer vandoor.

Bij een bedrijfsterrein reed de man zich klem. Hij verliet hierop de auto, klom over een hek en verdween in de bossen. Meerdere politie-eenheden waren naar de plaats gekomen waar het voertuig stond, waaronder ook twee hondengeleiders. Toen de verdachte dat in de gaten kreeg koos hij eieren voor zijn geld en kwam de bossen uit.

Omdat de man hierbij opnieuw over het hek klom, raakte hij lichtgewond aan zijn handen. De man is aangehouden voor het negeren van een stopteken en voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Nadat hij behandeld was bij de huisartsenpost, is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

Bij onderzoek in zijn auto troffen de agenten een airsoftwapen aan met munitie. De man wordt zondag verder gehoord door rechercheurs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governmind (7-5-2018 om 01:09)
"Op de Nieuwe Vlissingse weg was het ook een racebaan net zondag-middag.. Elke zondag rijden er motoren wel 200 km per uur zonder uitlaat-demper en al jarenlang, en er reed een zwarte BMW zeker 150 samen met een Passat" Conclusie, de maximum snelheid ligt dus veel te laag, als men jaren lang elke zondag met 200 km/u over die weg rijdt. En zonder demper??? Zal waarschijnlijk een demper zijn die er op gemaakt is een bepaald geluid te produceren. Sommige zijn idd behoorlijk lawaaierig, hopen dat de elektrische motoren/accus goed worden doorontwikkeld zodat ze geen nadelen meer hebben tov brandstof motoren zodat alles elektrisch kan worden. "zondag motoren verbod" jij ben t dus zoiemand die een klein groepje het laat verpesten voor de rest.
Peet (6-5-2018 om 14:10)
Ach hier hoor je niks meer van, jongen krijgt werkstrafje en volgende week rijd weer vrolijk rond en zit weer relaxed thuis Fast and the Furious te kijken ........ Op de Nieuwe Vlissingse weg was het ook een racebaan net zondag-middag.. Elke zondag rijden er motoren wel 200 km per uur zonder uitlaat-demper en al jarenlang, en er reed een zwarte BMW zeker 150 samen met een Passat en Politie doet er nooit iets op zondag.. Elke zondag is het raak, ik zou op zondag een motoren verbod willen die idioten kunnen niet normaal rijden !!! Op de boulevard rijden ze als gekken en ook voor de Gamma in Vlissingen ELKE ZONDAG !!!!!!!
Cookie-instellingen beheren