Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Traumahelikopter vier keer opgeroepen

Toegevoegd: 06-05-2018, 23.03 uur
Traumahelikopter vier keer opgeroepen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2 is de afgelopen dagen vier keer opgestegen voor meldingen in de provincie. Eén keer kwam de helikopter ook daadwerkelijk ter plekke.


Vrijdagavond kwam rond 18.00 uur een melding binnen van een medische noodsituatie op het Duihoevepad in Renesse. Binnen enkele minuten nadat de helikopter was opgestegen werd duidelijk dat de komst van de helikopter niet nodig was. De patiënt is uiteindelijk zonder spoed per ambulance afgevoerd. De politie verleende assistentie.

In Graauw was zaterdagochtend een incident waarbij de helikopter wel ter plekke kwam. Hier was medische hulp nodig aan de Zandbergsestraat. Wat er precies aan de hand was, is niet bekend. Na de melding in Graauw kon de helikopterbemanning meteen door naar een incident in het Brabantse Drunen.

Bij Lewedorp was zaterdagmiddag ook sprake van een medische noodsituatie toen rond 14.45 uur de Rotterdamse helikopter naar een adres aan de Oude Kraaijertsedijk werd gestuurd. Zo'n veertig minuten eerder was al een ambulanceteam met spoed naar een woning gestuurd. Kort na het alarmeren van de helikopter vertrok de ambulance met spoed en werd de komst van het traumateam geannuleerd.

Zondagavond werd de helikopterbemanning tot slot gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een woning aan de Hontestraat in Oost-Souburg. Volgens een getuige was er sprake van een kind dat medische hulp nodig had en dat uiteindelijk met spoed per ambulance werd afgevoerd. Ook dit keer werd de komst van de helikopter geannuleerd nog voordat deze boven Zeeland vloog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (7-5-2018 om 23:45)
We kunnen natuurlijk een heleboel scenarios/situaties bedenken.maar bij een groot aantal situaties zal het ook voor een arts moeilijk inschatten zijn van wel of geen heli te laten komen..dan maar het zekere voor het onzekere!!toch
Herrie (7-5-2018 om 15:32)
@Vlissinger: ik dacht dat een arts een heli aanvraagt en niet het slachtoffer of hulpbehoevende in kwestie?
Middelburger (7-5-2018 om 15:04)
Beter een x te veel dan een x te weinig. Zo onnodig vindt ik het niet. Dus als iemand schreeuwt zal het wel goed zijn? Als iemand bij zinnen is maar heeft een slagaderlijke bloeding dan zou die ook in paniek kunnen zijn. Dan wordt er geen trauma gestuurd omdat die scheeuwde..
Vlissinger (7-5-2018 om 01:39)
Er kan duidelijk een simpele maatregel worden genomen om te voorkomen dat de traumahelikopter steeds onnodig voor Zeeland moet uitrukken. Hoe? Dat is niet zo moeilijk. Zorg voor een betere analyse van de beller die melding maakt van een ongeluk. Raak niet meteen onder de indruk als deze een inschattings fout maakt. Als deze geschreew hoort om maar een voorbeeld te noemen dan lijkt dat een slecht teken maar dat is het meestal niet. Zoiemand is bij zinnen en zijn/haar hersenen en zenuwstelsel werken naar behoren. Zodra iemand stil is na een ongeluk en je kan er geen contact mee krijgen, dan is het een situatie wat meer aandacht nodig heeft. Dan kan het gaan om een hersenbloeding/beschadiging of een hartaanval om welke reden dan ook.
Cookie-instellingen beheren