Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist rijdt 70km per uur te hard

Toegevoegd: 06-05-2018, 23.16 uur
Deze Seatrijder reed op een 80-weg 150 kilometer per uur.
Deze Seatrijder reed op een 80-weg 150 kilometer per uur.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

RILLAND - Op de Oude Rijksweg (N289) bij Rilland heeft de politie zondag een automobilist betrapt die maar liefst 70 kilometer per uur te hard reed.


De politie controleerde 's middags en 's avonds op snelheidsovertredingen. Ter plekke geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, maar die wordt vaak overschreden. Zo bleek ook zondag. Tijdens de controle werd een Seatrijder betrapt die met maar liefst 150 kilometer per uur de meetapparatuur van het team Verkeer van de politie Zeeland-West-Brabant passeerde.

De eigenaar van het voertuig kan volgens de politie binnenkort post verwachten van het Openbaar Ministerie (OM). Voor een dergelijk forse snelheidsovertreding staat namelijk geen vast boetebedrag. Het boetebedrag wordt in zo'n geval vastgesteld op basis van een individuele beslissing van het OM.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (9-5-2018 om 13:32)
Een rijbewijs mag ingenomen worden wanneer men harder dan 50km/u rijdt in geval van staandehouding (Wvw art. 162 lid 2d). Echter is staandehouding iets anders dan heterdaad, een "opsporingsambtenaar is bevoegd de identiteit van de verdachte vast te stellen [..] en hem daartoe staande te houden" (WvSv art. 52). Dit betekent dat wanneer de opsporingsambtenaar op de een of andere manier de identiteit van de bestuurder weet vast te stellen dat invordering van het rijbewijs mogelijk is.
Jokko van der Sneuk (9-5-2018 om 07:46)
@ iemand je hebt helemaal gelijk geen staande houding is GEEN invordering van het rijbewijs.. voor de lezers (Jan en Kees) de tenaamgestelde eigenaar van het voertuig, kan NIET worden geïdentificeerd als bestuurder ten tijde van de overtreding. met andere woorden Jan of Kees hadden er ook kunnen rijden ten tijde van de meeting. [ De tenaamgestelde kan door middel van dit kentekenbewijs niet worden geïdentificeerd als de eigenaar" Dit staat onderaan op alle kentekenbewijzen zowel van auto's als aanhangers.]
Jan de filatroop (7-5-2018 om 23:39)
Zou het niet zo zijn dat de officier van justitie alsnog het rijbewijs kan invorderen??misschien heeft deze sukkel al meer van dit soort misdrijven begaan?
Kees (7-5-2018 om 18:18)
en buiten dat 70 KM te hard en daarbij word buiten het rijbewijs ook het voertuig in beslag genomen.
Iemand (7-5-2018 om 17:59)
Ik ben het zeker met jullie eens, maar in Nederland geld nog altijd de wet dat je staande gehouden moet worden anders kan je rijbewijs niet worden ingenomen.
f (7-5-2018 om 12:59)
@tom helgers; nee hoor, inbeslagname rijbewijs is bij +50km/h te hard én staande houding, niet achteraf. mvgf
Cookie-instellingen beheren