Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Baby geboren na reanimatie vrouw in bakkerij

Toegevoegd: 07-05-2018, 12.14 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Een groot aantal hulpverleners is maandagochtend ingezet in Hulst nadat een zwangere vrouw in een bakkerij een hartstilstand had gekregen. Ze is ter plekke bevallen.


Rond half elf kwam een melding binnen van een onwelwording bij bakkerij Risseeuw aan de Stationsweg. Er bleek sprake te zijn van een reanimatie en het slachtoffer bleek zwanger te zijn. Daarom kwamen drie ambulanceteams ter plekke. Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen.

Ter plaatse is de baby van de vrouw via een spoedprocedure ter wereld gekomen. Het kindje is vervolgens per helikopter naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw is met spoed per ambulance afgevoerd. Er kwamen twee brandweerploegen ter plekke om het incident af te schermen.

Ook een groot aantal politiemensen was ter plekke. Zeker zes voertuigen werden ingezet en de omgeving werd volledig afgezet met linten. Volgens de politie is echter sprake van een puur medisch incident en daarom wordt verder ook geen woordvoering gedaan. De bakkerij is momenteel gesloten. De Absdaalseweg en de Stationsweg zijn wel weer vrijgegeven voor het verkeer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kim (9-5-2018 om 11:53)
Rust zacht ! Vreselijk dat dit je moest overkomen... Kan het bijna niet geloven Veel sterkte aan haar gezin, familie en vrienden!
Renata (8-5-2018 om 09:33)
Hoop dat het voor moeder en kind goed komt. Waar zouden we zijn zonder de hulpverleners. Respect.
Cerebrus (7-5-2018 om 17:01)
Wat een verschrikking. Hopelijk maakt moeder het goed.
Moeder (7-5-2018 om 16:57)
Een zwangerschap is een extra belasting voor het hart en die hitte ook. Ik hoop dat moeder en kind beiden gezond zullen worden/zijn. Heel heftig idd voor alle betrokkenen. De vader vh kindje zal ook geschrokken zijn. Ik vraag me af hoe men eea gedaan heeft: vrouw reanimeren en gelijkertijd een keizersnede uitvoeren... Een wonder dat het gelukt is! Heel veel beterschap voor de vrouw!
AD. (7-5-2018 om 14:32)
Nog een geluk dat deze mevrouw het daar kreeg en niet ergens midden in de polder want dan is er dus geen hulp voorhanden. Wel een pluimpje voor de ambulancediensten die de zaak hebben geklaart en ook veel sterkte voor hun want dit moet veel indruk op hun hebben gemaakt en nu maar hopen dat dit goed afloopt voor moeder en kind.
P (7-5-2018 om 14:26)
Heftig en eng, hopelijk mag mama haar kind zien opgroeien en beide gezond en lang leven en gelukkig zijn! Sterkte!
Cookie-instellingen beheren