Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Tbs met dwangverpleging voor steekpartij

Toegevoegd: 07-05-2018, 16.42 uur
Het incident vond plaats bij Emergis aan de Burgemeester Gratamastraat.
Het incident vond plaats bij Emergis aan de Burgemeester Gratamastraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 37-jarige D. B. uit Oostburg conform de eis ontslagen van rechtsvervolging en hem de maatregel van tbs met dwangverpleging opgelegd.


B. stak na een woordenwisseling op 5 augustus vorig jaar een 39-jarige medebewoner van een beschermd wonen-pand in Oostburg met een mes in diens borst. Het mes miste op enkele millimeters het hartzakje.

B. zou die dag hebben geweigerd om de toiletten schoon te houden. Het slachtoffer riep dat B. de toiletten moest schoonmaken, B. antwoordde in gelijke trant iets onwelvoeglijks terug en ging naar boven naar zijn kamer. Boven aan de trap werd er door de twee mannen wat geduwd en B. stak plotseling een mes in de borst van zijn opponent.

De deskundigen constateerden had B. leed aan schizofrenie en psychoses. Dat hun conclusies ten aanzien van een tbs met dwangverpleging niet eenduidig waren was voor de rechtbank - die zich door de rapportages voldoende geïnformeerd achtte - geen reden om anders dan de opgelegde tbs met dwangverpleging te vonnissen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (7-5-2018 om 16:59)
Zulke tijdbommen kun je nooit meer vrijlaten. Maar toch doen we het.
Cookie-instellingen beheren