Drone hindert hulpverlening zwangere vrouw

Toegevoegd: 07-05-2018, 16.49 uur

In Hulst was ook een traumahelikopter ter plaatse.
In Hulst was ook een traumahelikopter ter plaatse.
1
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De politie stelt een onderzoek in naar een drone die maandagochtend rond 10.30 uur aan de Stationsweg in Hulst vloog. Daar was op dat moment een reanimatie van een hoogzwangere vrouw bezig.

Vliegen met een drone boven de bebouwde kom bij een incident waar een traumahelikopter wordt ingezet is gevaarlijk en strafbaar aldus de politie. Hulpverleners waren druk bezig met het redden van de levens van moeder en kind, de drone bracht deze hulpverlening in gevaar.

De politie neemt de zaak dan ook hoog op en vraag te eigenaar van de drone om zich te melden. Ook is de politie op zoek naar getuigen die iets meer over het apparaat kunnen vertellen. Moeder en kind, dat met een spoedkeizersnede ter wereld is gekomen, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hun exacte toestand en identiteit wordt vanwege privacy niet gemeld. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of het tipformulier invullen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (7-5-2018 om 21:52)
Als je zo iets doet, ben je wel heel geschift. Het is te hopen dat deze persoon gevonden wordt.Flinke boete en drone vernietigen.
Kees (7-5-2018 om 18:16)
Zeer jammer dat er schijnbaar geen politie bij was. Die had de drone wellicht met een goed gericht schot naar beneden kunnen schieten. Het is te hopen dat moeder en kind het halen maar ik vrees het ergste. En dan ben je zeer ziek als je dit als ramptoerist gaat filmen een anders ellende. Ziekelijke ramptoeristen
jacob (7-5-2018 om 17:59)
Hoe achterlijk kun je zijn om met een drone zoiets te doen. Dan ben je ver héél ver gezonken. Als men die idioot te pakken krijgt geef hem dan een boete van €10.000 Zoiets is gewoon aso gedrag.
Klont (7-5-2018 om 17:05)
een nieuw soort ramptoerist dringt zich op, wat een schoft zeg !