Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Drone hindert hulpverlening zwangere vrouw

Toegevoegd: 07-05-2018, 16.49 uur
In Hulst was ook een traumahelikopter ter plaatse.
In Hulst was ook een traumahelikopter ter plaatse.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De politie stelt een onderzoek in naar een drone die maandagochtend rond 10.30 uur aan de Stationsweg in Hulst vloog. Daar was op dat moment een reanimatie van een hoogzwangere vrouw bezig.


Vliegen met een drone boven de bebouwde kom bij een incident waar een traumahelikopter wordt ingezet is gevaarlijk en strafbaar aldus de politie. Hulpverleners waren druk bezig met het redden van de levens van moeder en kind, de drone bracht deze hulpverlening in gevaar.

De politie neemt de zaak dan ook hoog op en vraag te eigenaar van de drone om zich te melden. Ook is de politie op zoek naar getuigen die iets meer over het apparaat kunnen vertellen. Moeder en kind, dat met een spoedkeizersnede ter wereld is gekomen, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hun exacte toestand en identiteit wordt vanwege privacy niet gemeld. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of het tipformulier invullen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (9-5-2018 om 12:08)
Drones in particulier bezit moeten verboden worden!! Streng controleren en hoge boetes voor iedereen met zo'n apparaat.
Jac (8-5-2018 om 11:15)
@Rinus, ik heb liever een drone boven mijn tuin vliegen dan een buurman die in het openbaar met wapens loopt te schieten. Met wapens schieten doe je op de schietclub, niet in je achtertuin. Hoe denk je dat mensen zich voelen als ze iemand zien schieten. Zeker met al die terroristische ellende van de afgelopen jaren.
P (7-5-2018 om 23:49)
Schandalig gevaarlijk, maar menig mens weet de regels niet omtrend drones. Ik wist ook niet dat het verboden was te vliegen in de bebouwde kom. Maar in hoeverre deze drone echt gehindert heeft wordt niet vermeld, ik denk niet dat hij boven de helicopter hing terwijl deze ging opstijgen.
rinus (7-5-2018 om 23:28)
ziekelijk zijn die lui, ik schiet ze gewoon uit de lucht als ze te lang boven mijn tuin hangen. sterkte voor moeder en kind.
Vlissinger (7-5-2018 om 23:26)
De eigenaar van de drone heeft zich ondertussen bij de politie gemeld. Als het echt een narcistische schoft was geweest zoals die gore (na een ongeluk) doorrijders die hier in overvloed voorkomen dan had ie zich echt niet gemeld. Ik denk dat die man gewoon dom nieuwsgierig was en omdat het nu een hele hectische medische situatie betrof wordt alles heel erg uitvergroot omdat je achteraf weet wat er gaande was. De man heeft een domme fout gemaakt en er niet goed bij stil gestaan. Ik heb tijdens bevrijdingsfestival ook een drone in de lucht zien vliegen. Heel erg hoog dat wel maar toch, Dat mag ook niet en dan hoor je niemand omdat het niet opviel. Met andere woorden, ik denk dat de man in kwestie zich schuldig voelt anders meld hij zich niet.
Leen (7-5-2018 om 23:25)
De politie moet hier alles op alles zetten om die drone piloot te pakken. Dit is in strijd met alle normen en waarden. Een echte ramptoerist. En een tip voor ieder die een drone wil kopen moet daar een vergunning voor aanvragen. Ik erger mij aan die dingen die privé beelden maken van alles wat ze maar zie. De goede niet te na gesproken. Een hulpverlener. Sterkte familie en hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren