Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Piloot drone Hulst meldt zich bij de politie

Toegevoegd: 07-05-2018, 23.57 uur
De hulpdiensten in Hulst.
De hulpdiensten in Hulst.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De piloot van de drone die maandagmorgen in Hulst de hulpverlening hinderde is bekend bij de politie. Hij heeft zichzelf gemeld.


De politie stelde maandagmorgen een onderzoek in nadat iemand met zijn drone aan het vliegen was boven een incident aan de Stationsweg. Hier werd een zwangere vrouw gereanimeerd. Een traumahelikopter kon niet direct landen vanwege de drone.

Hulpverleners waren druk bezig met het redden van de levens van moeder en kind, de drone bracht deze hulpverlening in gevaar aldus de politie. Moeder en kind, dat met een spoedkeizersnede ter wereld is gekomen, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Hun exacte toestand en identiteit wordt vanwege privacy niet bekend gemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dongel (11-5-2018 om 22:31)
Wat heeft het voor nut/zin om met een drone/camera bij een dergelijke situatie te zijn? Pure sensatie. Tegenwoordig pakt men sneller de telefoon/camera dan dat men ook maar een hand uitsteekt om hulp aan de slachtoffers te geven. Nee dan lekker de ander zijn ellende staan filmen terwijl deze mogelijk vecht voor zijn of haar leven. waar gaat deze maatschappij naartoe
Kees (8-5-2018 om 22:06)
Met een drone binnen de bebouwde kom vliegen is verboden. Maar ja in deze tijd kan/mag alles toch?
Jac (8-5-2018 om 11:09)
Vraag ik mij wel af hoeveel invloed zo'n drone op een helikopter heeft. Slechte weersomstandigheden overleeft een helikopter ook, Los daarvan niet echt respectvol als je met je drone de hulpverleners "bespioneerd", Maar waarschijnlijk was de drone piloot zich daarvan blijkbaar niet bewust, want hij melde zich wel direct netjes bij de politie toen hij hoorde dat hij problemen had veroorzaakt. Lijkt mij geen kwade opzet maar slecht inschattingsvermogen.
Cookie-instellingen beheren