Goesenaar verdiende bijna ton met wietkwekerijen

Toegevoegd: 09-05-2018, 15.33 uur

Goesenaar verdiende bijna ton met wietkwekerijen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Na de nodige tijd, heel veel rekenwerk en onderzoek naar het wel en wee en de herkomst van de financiën van de 35-jarige Goesenaar E. de V. heeft de rechtbank in Middelburg woensdag de knoop doorgehakt: het bedrag dat de Goesenaar met zijn hennepkwekerijen heeft verdiend is 95.585 euro.

Tienduizend euro minder dan de officier van justitie had gevorderd, maar altijd nog 82.585 euro méér dan de rekenmachine van zijn advocaat op het schermpje had laten zien. En die 95.595 euro zal dus in de staatskas gestort moeten worden. Zijn advocaat was uitgegaan van de opbrengst van acht oogsten, terwijl de officier van justitie allerlei 'onverklaarbare bedragen' in zijn berekening had meegenomen.

V. kreeg in 2015 een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar opgelegd. In 2013 exploiteerde hij enkele maanden twee hennepkwekerijen. Eén in een pand aan de Voorstad en één in een kamer van zijn woning, waarvan zijn partner niet beter wist dan dat haar lief met het inrichten van een babykamer bezig was. De vrouw werd overigens voor haar betrokkenheid bij het runnen van de twee hennepkwekerijen vrijgesproken.

Na een tip bracht de politie een bezoek aan beide woningen en werden er in totaal 102 planten aantroffen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (11-5-2018 om 13:26)
Ze hadden zich de moeite kunnen besparen om dit allemaal uit te rekenen, denken ze nu werkelijk dat zulke personen (werken 9 van de 10 keer niet) ooit 1 euro gaan terug betalen? Zonder dikke wietkwekerij krijgen ze dat nooit bij elkaar zelfs met een kwekerij niet omdat sparen niet echt tot de sterke eigenschappen hoort. Het lijkt er in Nederland steeds meer op dat de misdaad in stand gehouden wordt om daarna enorme boetes te kunnen eisen, ze vinden bijna niets erg genoeg om gevangenisstraffen te eisen, dat kan ook bijna niet meer omdat er een heleboel cellen buiten gebruik zijn en dat is niet omdat er minder criminelen zijn!