Weerbericht:
Eerst mistbanken. Verder geregeld zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeluk Middelburg na inhaalmanoeuvre

Toegevoegd: 18-05-2018, 22.07 uur
De politie is op zoek naar getuigen.
De politie is op zoek naar getuigen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ernstige ongeluk met een scooterrijder vrijdagmiddag in Middelburg gebeurde vermoedelijk na een inhaalmanoeuvre. Dat heeft de politie naar buiten gebracht.


Volgens de politie reed het 20-jarige Middelburgse slachtoffer op een motorscooter en had hij kort voor het ongeluk op de Spinhuisweg een auto ingehaald. Bij de kruising met de Torentrans kwam vanuit die richting een auto tegemoet, welke in de richting van de Statenlaan reed. De scooterrijder moest hierdoor na zijn inhaalactie snel terug naar de rechter rijbaan en er ontstond een botsing.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de tegemoetkomende auto zodat een getuigenverklaring kan worden opgenomen. Ook andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd om te bellen met de politie via 0900-8844.

De automobiliste die met de man in botsing kwam bleef volgens de politie ongedeerd. De scooterrijder zelf kwam er minder goed vanaf. Hij belandde via de motorkap op het wegdek en liep verschillende verwondingen op. Hij werd met spoed naar Adrz Medisch Centrum in Goes gebracht en is vanaf daar per helikopter overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (20-5-2018 om 07:22)
zag hem een week geleden door de spihuiswegrijden op achter wiel rijden niet normaal vraag je er om
Lia (19-5-2018 om 16:24)
De spinhuisweg wordt al jaren gebruikt al racebaan. Dit is meer een eigen schuld dikke bult aktie van de scooter rijder
Joris (19-5-2018 om 15:19)
Het zijn gelijkwaardige kruisingen, je mag daar nooit inhalen. Waarom dat verboden is is voor deze scooterrijder pijnlijk duidelijk geworden. Je mag er ook maar 30, aan de schade aan de auto te zien is er sprake van een hogere snelheid geweest.
poema (19-5-2018 om 11:39)
Het is daar een 30 km/h gebied. Inhalen is dus onnodig, hoogstens een fietser. Haastige spoed is NOOIT goed !! Medeleven met de vrienden en familie van de scooterrijder maar het hem niet. Eigen schuld !!
Cookie-instellingen beheren