Weer vijf bekeuringen illegale recreatie

Toegevoegd: 20-05-2018, 08.18 uur

Weer vijf bekeuringen illegale recreatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Veere heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw vijf personen beboet vanwege illegale recreatie.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Veere is het niet toegestaan om 's nachts te kamperen buiten de officiële kampeerterreinen. Een camper op een willekeurig mooi plekje plaatsen om vervolgens te overnachten is dus uit de boze en kan een boete opleveren.

De afgelopen tijd werd al vaker gecontroleerd. Twee weken terug deelde de politie bijvoorbeeld ook al vijf boetes uit voor illegaal kamperen. Toen ging het om vier bekeuringen in de gemeente Veere en één in de gemeente Middelburg.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Camperaar (22-5-2018 om 02:07)
@cees, en zo is het maar net, bedankt voor je bijval, een camper bezitten betekend niet dat je geld in overvloed hebt, een camper betekend vrijheid,daar doe je niemand kwaad mee en ik betaal ook gewoon al mijn belastingen
Cees Schouten (21-5-2018 om 12:10)
Even een reactie op de eerste 2 reacties. De meeste campers hebben een toilet aan boord. Dus als je niet weet wat een camper is moet je geen commentaar leveren. Daarnaast hebben de meeste camperaars een hele andere insteek dan mensen met een caravan. Ze willen vaak weer snel weg naar het volgende Zeeuwse dorp of stadje. Geld hebben voor de aanschaf van een camper wil zeker niet zeggen veel geld over te hebben voor een overnachting..(Wegenbelasting, verzekering, onderhoud, stalling en brandstofkosten)
Tom Helgers (20-5-2018 om 19:43)
Goed dat deze controles er zijn. Anderen betalen ook voor een camping en geven net zo goed uit in een restaurant of kroeg. Het is ook maar de vraag waar deze mensen hun behoeftes doen en waar zij hun afval laten!
Jan van Klooster (20-5-2018 om 18:13)
Ronduit belachelijk dat mensen met zo'n reuzenvehikel voor niks parkeerruimte in beslag nemen terwijl ze geld zat hebben gezien de prijs van een camper om op een camping te gaan staan. Die dingen moesten verboden worden.
Camperaar (20-5-2018 om 10:47)
Rond uit belachelijk, val deze mensen niet lastig als ze liggen te slapen nadat ze geld hebben besteed in kroeg of restaurant