Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Duitse automobilist drinkt 3,5 keer te veel

Toegevoegd: 20-05-2018, 08.32 uur
De man dronk ongeveer 3,5 keer te veel alcohol.
De man dronk ongeveer 3,5 keer te veel alcohol.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht op Schouwen-Duiveland een Duitse automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur reed.


De man werd aan de kant gezet nadat politiemensen hadden gezien dat hij nogal slingerend reed. Er werd een blaastest afgenomen en die gaf een A-indicatie, de indicatie voor alcoholgebruik. Op het politiebureau werd een ademanalyse gedaan. De beginnend bestuurder bleek 305 Ug/l te blazen: ongeveer 3,5 keer te veel.

Volgens de politie heeft de man een algeheel rijverbod opgelegd gekregen en zal het Openbaar Ministerie (OM) zich verder bezighouden met de op te leggen straf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (20-5-2018 om 10:15)
Wat betekend dit in de praktijk ? Die jongen gaat maandag gewoon weer aan werk met zijn auto in Duitsland.. Volgens Europese wet mag hij tijdelijk niet meer rijden in Nederland maar in Duitsland mag hij rustig verder en lacht iedereen uit want die komt pas volgend jaar weer hierheen... En als zijn rijbewijs hier word ingevorderd mag hij vppr 67,21 Euro nieuw rijbewijs halen op het Gemeindeamt onder mom van verloren... Mag gewoon vanuit Brusselse regelgeving !
Cookie-instellingen beheren