Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wielrenners gewond bij valpartij in Arnemuiden

Toegevoegd: 20-05-2018, 11.36 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - In de polder bij Arnemuiden zijn zondagochtend twee wielrenners gewond geraakt tijdens een valpartij.


De twee maakten deel uit van een groep renners bestaande uit een kleine 20 personen. De groep reed over de Oranjepolderseweg toen het rond 10.40 uur misging in de buurt van de kruising met de Veerseweg.

Er kwamen twee ambulanceteams ter plaatse en twee renners zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard en de ernst van hun letsel is niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mick (22-5-2018 om 13:07)
Ik lees hier meningen van mensen die ervan uitgaan dat ze weten wat hier is gebeurt. De werkelijkheid: Een automobilist haalt een clubje wielrenners in die in dit geval achter elkaar rijden. Net na het inhalen gaat de bestuurden op zijn rem om plots af te slaan waardoor de wielrenners uit moeten wijken en vol in de remmen moeten waardoor een valpartij ontstaat. Deze automobilist is overigens gewoon verder gereden zonder om te zien naar de slachtoffers. Uit tegengestelde richting kwam een andere groep wielrenners die zoals het mag daar twee aan twee reed. Door de val aan de andere kant van de weg gingen er door de schrik ook hier renners onderuit. Zo is het gegaan in dit geval. @antigsm @boontjekomtomzijnloontje @adje e.d.
Fietser (22-5-2018 om 09:49)
Ongeluk gebeurde als volgt. Kleine groep van 9 wielrenners reden op een brede weg achter elkaar (dus niet naast elkaar of midden op de weg) en een grotere groep (ervaren) nette rijders met wegkapitein kwamen vanaf de andere kant. De kleine groep werd ingehaald door een auto terwijl dat daar niet kon omdat hij meteen daarna af wou slaan en vol op de rem ging en vervolgens afsloeg. Hierbij moest de ene groep uitwijken en ging onderuit in de andere. Geen onverantwoord gedrag van fietsers dus. Sterkte aan de gewonden.
AntiGSM (21-5-2018 om 20:26)
@Henk Hopjes; alle snelheden boven de 20 - 30 km/ uur zijn op een gewoon fietspad ongewenst door gewone woon - werk en toeristische fietsers dus zijn die lui gewoon hinderlijk. ook in de polders denken ze dat ze heer en meester zijn met grote "oerkreten" (zonder fietsbel). En inderdaad ik ben GEEN fietser, ik leef nog graag wat langer dan dat ik tussen de grootste verkeershufters aller tijden hoef te rijden.
Robert (21-5-2018 om 18:59)
Het is jammer dat niet in het bericht staat dat dit ongeluk gebeurt door toedoen van een automobilist. Deze maakt een onverwachte beweging waardoor toerfietsers in een gevaarlijke situatie terechtkomen, uit moeten wijken en daardoor een tegemoetkomende groep torpederen. De slachtoffers valken in de laatste groep die er dus in eerste instantie niets mer te maken heeft.
Henk Hopjes (21-5-2018 om 11:41)
@AntiGSM "hij mag het niet want ik mag het ook niet" is inderdaad een zeer volwassen argument. Toch zal je moeite hebben met het vinden van amateur wielrenners die gemiddeld 50km/u of harder rijden. En bovendien ga jij er gemakshalve van uit het bezit van een fiets het bezit van een auto uitsluit (spoiler: dat doet het niet). En ten slotte maakt de motorrijtuigenbelasting slechts een deel uit van de begroting van het onderhoud van het wegennet, en wordt het niet gebruikt om de wegen te onderhouden die onder beheer van de gemeente en waterschap staan (zoals polderwegen).
AntiGSM (20-5-2018 om 17:57)
Racen moet je op het circuit doen en NIET op de openbare weg, dat mogen wij als automobilisten ook niet en wij betalen ook nog eens overal voor (wegenbelasting, accijnzen enz enz).
Cookie-instellingen beheren