Brandmelding EPZ Borssele blijkt olielekkage

Toegevoegd: 20-05-2018, 16.18 uur - Update: 21-05-2018, 01.40 uur

Brandmelding EPZ Borssele blijkt olielekkage
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een melding van een mogelijke brand in een gebouw op het terrein van elektriciteitsproducent EPZ in Borssele.

Rond 15.15 uur was een automatisch brandmeldsysteem in werking getreden in een machinehuis op het bedrijfsterrein aan de Zeedijk. Er werd ook rook waargenomen en daarom werd naast de bedrijfsbrandweer ook een blusploeg van de brandweer in Borssele opgeroepen.

Na onderzoek door de bedrijfsbrandweer bleek er sprake te zijn geweest van een olielekkage. Er was volgens de Veiligheidsregio Zeeland geen sprake van brand en de bedrijfsbrandweer kon het incident verder zelfstandig afhandelen.

Volgens de Veiligheidsregio staat het betreffende machinehuis overigens niet op het nucleaire deel van het EPZ-terrein. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) laat weten geïnformeerd te zijn maar bevestigd dat er geen veiligheidsrisico was.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Spill Control Rental (7-12-2018 om 13:58)
Spijtig om te lezen dat het om een olielekkage ging. Olielekkages zijn goed te voorkomen. Hopelijk heeft het niet teveel milieuschade opgeleverd.