Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Doorzoeking Tholen na grote drugsvondst Spanje

Toegevoegd: 20-05-2018, 22.11 uur
De hasj werd aangetroffen in verschillende pakketten.
De hasj werd aangetroffen in verschillende pakketten.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

THOLEN - In verband met een grote drugsvondst op een schip in Spanje heeft de Nederlandse politie huiszoeking gedaan in Tholen en Harlingen. Er zijn drie Nederlanders opgepakt. Dat is vanavond bekend gemaakt.


De Spaanse Guardia Civil onderschepte samen met de douane voor de kust van Cabo de Palos een 20 meter lang vissersschip. Het schip werd naar de haven van Alicante gedirigeerd en hier werd 15 ton hasj aangetroffen.

Bij de actie werd samengewerkt met de Italiaanse, Nederlandse en Portugese opsporingsdiensten. Het schip was namelijk begin deze maand vertrokken vanuit Stellendam en via Spanje op doorreis naar Piraeus in Griekenland. Het schip zou varen onder de vlag van Malta maar hier zou het schip niet geregistreerd hebben gestaan.

Volgens Spaanse media bestond de bemanning van de boot uit drie Nederlanders en één Bulgaar. De Nederlandse politie bevestigt de aanhouding van drie Nederlanders. Ook is bekend gemaakt dat doorzoekingen zijn gedaan in Harlingen en Tholen maar meer details zijn nog niet naar buiten gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peet (21-5-2018 om 09:28)
Laat ze maar Spanje of Portugal of in Malta in de cel zitten 10 jaar... Denk dat ze het dan nooit meer doen.. Als ze hier 2 jaar cel krijgen en werkstrafje leren ze niks dan lezen we over 3 jaar hetzelfde weer !
jan (20-5-2018 om 22:56)
Hé en dit is nog maar een tipje van één hele grote ijsberg ,iedereen hier in Zeeland denkt dat het hier niet gebeurt en is ,wel je kunt het wel de witte provincie Zeeland noemen . Ze zijn niet zo onnozel in Zeeland wat je denkt
Cookie-instellingen beheren