www.hvzeeland.nl

Doorzoeking Tholen na grote drugsvondst Spanje

Toegevoegd: 20-05-2018, 22.11 uur

Doorzoeking Tholen na grote drugsvondst Spanje
Door: Roland de Jong

THOLEN - In verband met een grote drugsvondst op een schip in Spanje heeft de Nederlandse politie huiszoeking gedaan in Tholen en Harlingen. Er zijn drie Nederlanders opgepakt. Dat is vanavond bekend gemaakt.

De Spaanse Guardia Civil onderschepte samen met de douane voor de kust van Cabo de Palos een 20 meter lang vissersschip. Het schip werd naar de haven van Alicante gedirigeerd en hier werd 15 ton hasj aangetroffen.

Bij de actie werd samengewerkt met de Italiaanse, Nederlandse en Portugese opsporingsdiensten. Het schip was namelijk begin deze maand vertrokken vanuit Stellendam en via Spanje op doorreis naar Piraeus in Griekenland. Het schip zou varen onder de vlag van Malta maar hier zou het schip niet geregistreerd hebben gestaan.

Volgens Spaanse media bestond de bemanning van de boot uit drie Nederlanders en één Bulgaar. De Nederlandse politie bevestigt de aanhouding van drie Nederlanders. Ook is bekend gemaakt dat doorzoekingen zijn gedaan in Harlingen en Tholen maar meer details zijn nog niet naar buiten gebracht.