Motorrijder gewond bij botsing met busje

Toegevoegd: 21-05-2018, 09.49 uur

Motorrijder gewond bij botsing met busje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een motorrijder is zondagavond gewond geraakt bij een botsing met een busje in Vlissingen.

Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur bij de kruising van de Paul Krugerstraat met de Industrieweg. De motor reed tegen de zijkant van het busje. Hierdoor sneuvelde een ruit. De motorrijder kwam ten val en liep volgens de politie lichte verwondingen op.

Het slachtoffer, een 63-jarige Vlissinger, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie was het busje, dat werd bestuurd door een 32-jarige man, mogelijk aan het keren en ging het daarom mis.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees Lokker (25-5-2018 om 11:23)
Ik had deze aanrijding onmogelijk kunnen voorkomen. Ik had voldoende rijafstand, reed ongeveer 50 km p.u op gepaste afstand achter het Sloveense busje. Hij sloeg naar mijn inzicht rechtsaf de industrieweg in, plots draaien hij zijn stuur om om een grote U turn te creeeren , hierdoor moest ik vol in de remmen en werd van mijn KTM geslingerd tegen de bus aan, gevolg zijruit sneuvelde. Wanneer ik te dicht op hem zou hebben gereden dan had de schaden en inpact groot geweest. de bus heeft na de ruit geen schaden, motor wel van het vallen. Ik ben goed weggekomen met schaafwonden en een dikke pijnlijke knie. De chauffeur van het busje had moeten kijken of er niets achter hem zat eer hij een U turn kon maken.
Kees (21-5-2018 om 17:47)
Echte motorkenners weten al jaren dat je alleen met rijbewijs nog geen garantie hebt voor zeker en veilig motorrijden. Daarom zijn er voor de motorrijder een aantal vervolg cursussen die essentieel zijn. VRO op maat VRO Expert VRO bochten RMT KNMV en eventueel Allroad. Dit is geen garantie dat je geen ongeluk meer krijgt maar het word er voor de motorrijder veel veiliger op.