Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer redt kat uit boom in Poortvliet

Toegevoegd: 25-05-2018, 23.46 uur
De kat is met een hoogwerker uit de boom gehaald.
De kat is met een hoogwerker uit de boom gehaald.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

POORTVLIET - Vrijdagavond is de brandweer van Bergen op Zoom uitgerukt naar Poortvliet voor een kat in een boom.


De brandweer werd omstreeks 19:50 naar het adres aan de Noordhoekseweg gestuurd. Ter plaatse was een zwarte kat in een hoge dichtbegroeide boom geklommen. Het dier durfde niet meer naar beneden.

Nadat de brandweer de hoogwerker had opgesteld kon een brandweerman de kat met enige moeite uit de boom pakken. Het dier heeft aan het voorval geen verwondingen overgehouden. De kat is weer herenigd met zijn baasjes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (26-5-2018 om 13:22)
Mooi werk!
Jeroen (26-5-2018 om 02:58)
Super! Gelukkig staat de brandweer altijd dag en nacht paraat om mensen én dieren in nood te re redden. Een dier kan inderdaad in een situatie terecht komen waarna hij niet meer terug kan. Het idee van "hij is er ingegaan dus dan moet hij er ook maar weer uitkomen" gaat echt niet op. Er zal wel weer iemand gaan zeuren over "wat dat allemaal kost, en dat voor een dier", maar daar moeten we vooral geen aandacht aan geven. Dit gaat nergens over. De kosten blijven beperkt tot een paar liter brandstof want de brandweerlieden worden gelukkig echt niet alleen betaald wanneer zij uitrukken, maar ook wanneer zij niet op pad moeten. Dat ze vooral door mogen gaan met het redden van mensen en dieren. We hebben dat soort redders keihard nodig
Cookie-instellingen beheren