Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoektocht naar vermiste duikers hervat

Toegevoegd: 27-05-2018, 12.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHARENDIJKE - De zoektocht naar de twee vermiste duikers in het Grevelingenmeer wordt vandaag aan het begin van de middag hervat.


De twee duikers hadden zaterdag tegen een restauranthouder in de haven gezegd dat ze naar een bepaald wrak zouden gaan duiken. Toen de twee om 22.30 uur nog niet terug waren sloeg de restauranthouder alarm en werd er een zoekactie opgezet. Gisteravond en afgelopen nacht werd er met meerdere boten, duikers en helikopters gezocht naar de twee vermiste duikers maar ze werden niet gevonden. Rond 01.45 uur werd de zoekactie beëindigd.

Vandaag wordt de zoekactie rond 13.00 uur hervat met de hulp van het duikvaartuig Hydra van de Koninklijke Marine. De duikers van de marine gaan onder water verder zoeken. Dat gebeurt op plekken die de door brandweer zijn aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk kunnen bevinden. Die plekken bevinden zich op een diepte van meer dan 25 meter, waar de brandweerduikers vannacht niet konden komen.

De politie heeft de duiklocatie in Scharendijke afgezet. Die is tot nader order afgesloten voor andere duikers.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (27-5-2018 om 20:56)
Hopen dat de Marine ze snel vind. Brandweerduikers mogen niet dieper dan 15 meter! hun inzet bij duikongevallen is bij voorbaat al kansloos. Dit is geen gevalletje auto in de sloot.
Kees (27-5-2018 om 19:55)
Lastig als duikers zo diep duiken dat de brandweer ze niet kan opsporen. Deze (Belgen) duiken met helium tot dieptes van 25 tot 30 meter en de brandweer mag met zuurstof niet zo diep. En dan moet je weer wachten tot de Marine aankomt uit Den Helder. Het zou verstandig zijn hier ook een marinepost te maken op de mariniers kazerne Of de brandweer standaard ook helium mee geven en daarvoor verdere opleidingen geven. Want met helium duiken is wel een vak apart
marja (27-5-2018 om 17:06)
dit maakt een zeer diepe verdrietige indruk op mij vooral zeer ervaren duikers!ik wens de familie van deze onnoemelijk veel sterkte met het drama wat hier gaande is en je zou het liefst denken ..ze zijn zijn de hort op maar dan hadden ze allang wat van zich laten horen...dit is zooooo erg die onzekerheid en ik wil benadrukken dat mensen niet speculeren en lelijk gaan doen over duikers..heb respect
Cookie-instellingen beheren