Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: Veel meldingen van wateroverlast in Zeeland

Toegevoegd: 27-05-2018, 22.29 uur - Update: 27-05-2018, 23.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er komen op dit moment veel meldingen binnen van wateroverlast. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Het KNMI heeft voor Zeeland code geel afgekondigd. "Er komen enkele stevige onweersbuien voor, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en kans op wateroverlast. Verder zijn bij de buien zeer lokaal hagelstenen met een doorsnee rond 2 cm en windstoten van circa 60 kilometer per uur mogelijk. Later vanavond verdwijnen de buien weer", aldus het weerbureau.

Uit P2000-alarmeringen is op te maken dat de brandweer onder meer nodig was in Baarland, Borssele, 's-Gravenpolder en Kapelle. "In totaal hebben we ruim 40 meldingen op dit moment. Zo'n 25 daarvan komen uit '-s-Gravenpolder. Daar heeft in veel straten het water op ongeveer 50 centimeter gestaan. Hierdoor is in een groot aantal woningen water naar binnen gelopen", zo zegt de Veiligheidsregio Zeeland.

De Veiligheidsregio roept overigens via Twitter op om de brandweer alleen via 112 te bellen als er sprake is van gevaar voor mens of dier. "Acuut gevaar is bijvoorbeeld risico op kortsluiting of brand", zo legt de Veiligheidsregio uit.

Stroomstoringen
Netbeheerder Enduris meldt inmiddels dat zowel in Borssele als Oudelande stroomstoringen zijn ontstaan als gevolg van weersinvloeden. In Borssele zijn minder dan 25 gedupeerden, in Oudelande gaat het om minder dan 100 klanten.

Rijkswaterstaat meldt dat automobilisten in de Vlaketunnel stoppen om te schuilen. "Uit veiligheidsoverwegingen is daarom een rijstrook afgekruist", zo meldt Rijkswaterstaat. ​Bij de Baarlandsezandweg in 's-Gravenpolder is een loods met een koelcel ingestort. Of dat komt door de zware regenval is echter niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren