Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehond vindt verstopte automobilist

Toegevoegd: 28-05-2018, 12.43 uur
De 19-jarige automobilist is overgebracht naar een politiecellencomplex.
De 19-jarige automobilist is overgebracht naar een politiecellencomplex.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Politiehond Kick heeft vannacht in Scherpenisse een 19-jarige man gevonden die zich na een ongeluk had verstopt in een rietkraag.


Surveillerende agenten zagen rond 00.40 uur een voertuig met hoge snelheid al slingerend over de Poortvlietsedijk rijden. De verlichting aan de voorkant van de auto was uit en opeens reed de auto de berm in. Het voertuig gleed van de dijk en belandde met de voorzijde in een sloot.

De bestuurder stapte snel uit en rende weg via een weiland. Er bleek verder niemand in de auto te zitten en samen met een hondengeleider gingen agenten op zoek naar de automobilist. Deze werd een half uur later aangetroffen in een sloot.

Het bleek te gaan om een 19-jarige man. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij moest een blaastest ondergaan. Uit die blaastest bleek dat hij (voor een beginnend bestuurder) bijna vier keer teveel had gedronken. Het CBR zal een onderzoek instellen naar zijn rijvaardigheid.

De 19-jarige is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hier zal hij worden gehoord over het gevaar dat hij veroorzaakte door op deze manier en onder invloed te rijden. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf en door de politie in beslag genomen voor onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren