Dertig maanden cel geëist na 'feestje' in Rilland

Toegevoegd: 28-05-2018, 20.23 uur

Dertig maanden cel geëist na 'feestje' in Rilland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het beloofde op 19 november vorig jaar een leuk feestje te worden, daar in dat hotel in Rilland waar arbeidsmigranten verbleven. De avond eindigde echter met flink wat geweld. Tegen de verdachte werd een celstraf geëist van 30 maanden.

De drank vloeide rijkelijk en de 21-jarige S. I. met 10 tot 15 (maar het konden er evengoed 20 geweest zijn) bier achter de kiezen vermaakte zich kostelijk. Totdat iemand van zijn medebewoners zei 'dat ze een leuke avond gingen hebben met zijn vriendin'. Dat viel helemaal verkeerd bij I. en er ontstond een ruzie, die later werd bijgelegd.

Toen vervolgens iemand voor hem boog en I. de buiger een trap in het gezicht gaf en diens vriendin er iets van zei, sloeg de sfeer om. I. ging wat eten klaarmaken en hoorde dat ze hem met z'n allen een pak slaag wilden geven. Hij pakte hierop een mesje en stak er iemand mee in de arm, oksel, arm en rug.

Anderen gaf hij kopstoten, schoppen en trappen. I. verklaarde maandag voor de rechtbank dat het allemaal anders was gegaan. "Het waren racisten", zo zei hij. Zijn medebewoners waren voornamelijk Roemenen en hij een Hongaar, zij het dat hij uit Transsylvanië kwam en 'dus' tot een minderwaardige groep behoorde, zo legde hij uit. 

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (29-5-2018 om 08:48)
"Feestje?" Zuippartij zal je bedoelen. Walgelijk !
Renata (29-5-2018 om 03:00)
Lekkere gasten. De een niet beter dan de ander.
Jan de filatroop (28-5-2018 om 22:54)
Zou dit maar het topje van de ijsberg zijn van wat daar allemaal afspeeld??
Michel (28-5-2018 om 20:58)
Klinkt als een man met een kort lontje