Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Celstraffen geëist na ontvoering Vlissingen

Toegevoegd: 28-05-2018, 20.33 uur
De auto van het slachtoffer bleef achter bij het Nollebos.
De auto van het slachtoffer bleef achter bij het Nollebos.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het bedreigen, afpakken van diens auto en wapenbezit is maandag in Middelburg tegen de 24-jarige J. L. een gevangenisstraf van dertig maanden geëist. Zijn 18-jarige kameraad zou moeten worden veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden waarvan een derde deel voorwaardelijk.


De beide verdachten werden op 11 februari van dit jaar opgepakt. Dat gebeurde na een reeks incidenten dat begon met een klein handgemeen voor de woning van L., gelegen aan de Sterkenburg in Vlissingen. Het latere slachtoffer zou hier op een vriend hebben zitten wachten toen enkele bekenden van hem bij de woning aan het ruziën waren.

Op een gegeven moment vertrok het slachtoffer met de verdachten L. en S. naar het parkeerterrein bij de Zwanenburgseweg in het Nollebos. De politie liet destijds weten dat dit gebeurde onder bedreiging van een (nep)wapen. Op de parkeerplaats werd het slachtoffer duidelijk gemaakt dat hij een schuld moest vereffenen. Zo niet, dan zou zijn auto worden afgepakt.

Het slachtoffer wist te vluchten en de politie te bellen. De twee mannen werden kort daarna in de kraag gevat en zitten tot op heden nog steeds in voorarrest.  Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (29-5-2018 om 07:45)
zet ze maar 10 jaar vast...
Cookie-instellingen beheren