Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist zes jaar voor overval Terneuzen

Toegevoegd: 28-05-2018, 20.55 uur
Politie-onderzoek in de Noordstraat op 14 juli vorig jaar.
Politie-onderzoek in de Noordstraat op 14 juli vorig jaar.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 25-jarige B. de P. uit Terneuzen is maandag voor een woningoverval in de Noordstraat in zijn woonplaats een celstraf van zes jaar geëist. Hoewel het uiteraard nog maar een verdenking is, vindt de officier dat die overval voor de volle honderd procent bewezen kan worden.


De bewoonster van de woning, gelegen boven een winkelpand, lag op 14 juli vorig jaar op de bank te slapen toen ze wakker werd en merkte dat iemand bezig was tape over haar mond te plakken. Onder bedreiging van een mes eiste hij dat ze vertelde waar de kluis was. Toen de echtgenoot van de vrouw op het gerumoer afkwam, namen de beide mannen de benen. Buit: tweehonderd euro

Later bleek dat een stuk van een latexhandschoen, die kennelijk op de bank was achtergelaten, het DNA van De P. bevatte. Ook werd hij op camerabeelden door de politie herkend, terwijl hij bij hoog en laag volhield de hele avond en nacht bij zijn vriendin te zijn geweest.

Naast deze overval wordt De P. ook nog verdacht van een inbraak in café De Zwaan in Philippine. Ook dit delict ontkent hij, ondanks dat zijn bloed achter de tap is aangetroffen. Verder wordt hem een woninginbraak in Terneuzen ten laste gelegd.

Uitspraak 11 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren