Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Borsele paraat vanwege onweersbuien

Toegevoegd: 29-05-2018, 13.58 uur
Wateroverlast zondagavond in 's-Gravenpolder.
Wateroverlast zondagavond in 's-Gravenpolder.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De gemeente Borssele staat vandaag paraat om snel in te kunnen grijpen mochten de voorspelde onweersbuien vanavond inderdaad voor wateroverlast zorgen. Afgelopen week zorgden buien tot twee keer toe voor overlast, met name in 's-Gravenpolder.


Volgens de gemeente zullen op diverse plekken medewerkers van de buitendienst paraat staan om maatregelen te nemen als het hard gaat regenen. “Denk hierbij aan een kolkenzuiger om eventuele verstopte kolken te legen. Ook de brandweer staat paraat om inwoners te helpen. Daarnaast hebben we maatregelen getroffen om snel extra pompcapaciteit op locatie beschikbaar te hebben. We staan in nauw contact met een meteorologisch instituut om de ontwikkelingen in de gaten te houden”, zo laat de gemeente weten.

Borsele heeft ook nog een tip voor wanneer er water via de toiletpot of in putjes omhoog komt. “Wanneer dit het geval is, kan uw rioolsysteem het regenwater niet afvoeren. Als noodoplossing kunt u uw regenpijp net boven de grond doorzagen. Het water komt dan niet meer omhoog via uw toiletpot of putje, maar loopt uw tuin in. Voor de toekomst adviseren wij u om een ontlastputje te installeren.”

Niet haalbaar
Volgens Borsele hoeven bewoners er overigens niet op te rekenen dat voorgoed een einde gemaakt kan worden aan wateroverlast. “De hevige buien van de afgelopen dagen zijn uitzonderlijk en komen gemiddeld eens in de vijftig jaar voor. Het is financieel en technisch niet haalbaar om het volledige rioleringssysteem aan te passen op deze buien. Dit zou voor de gemeente Borsele een investering van meer dan 100 miljoen euro betekenen. Dit biedt bovendien niet een volledige oplossing. Het oppervlaktewatersysteem moet het water ook verder af kunnen voeren. De aanpassingen hiervoor zijn op korte termijn niet realiseerbaar”, zo zegt de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren