Weerbericht:
Vanochtend langs de kust stormachtig met kans op zware windstoten
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Om eist tien maanden voor huiselijk geweld

Toegevoegd: 29-05-2018, 21.40 uur - Update: 30-05-2018, 02.44 uur
Om eist tien maanden voor huiselijk geweld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een poging doodslag op zijn echtgenote met wie hij in 2014 in een (vecht)scheiding lag, enkele pogingen om haar zwaar letsel toe te brengen en eveneens een poging tot zwaar lichamelijk letsel op zijn nieuwe vriendin in 2015, is dinsdag in Middelburg tegen de 43-jarige D. G. uit Sluis een gevangenisstraf van tien maanden plus tien maanden voorwaardelijk geëist.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou hij daarnaast een locatie- en een contactverbod moeten krijgen, duizend euro schadevergoeding moeten betalen en onder toezicht moeten komen te staan van de reclassering. Dat alles met een proeftijd van drie jaar. 

In 2014 dacht met name de ex-vrouw nog iets van het huwelijk te kunnen redden door een weekje naar een vakantiepark in Duitsland te gaan. De vrouw dacht dat het ging om het redden van hun huwelijk, maar volgens de officier van justitie was het G. eigenlijk voornamelijk te doen om de boedelscheiding te regelen. Toen G. duidelijk maakte dat hij definitief wilde scheiden en over de verdeling van de spullen begon, ontstond er ruzie. Hierbij bezorgde G. zijn vrouw een blauw oog.

"Ik probeerde me tegen haar te verdedigen, maar mijn hand kwam per ongeluk tegen haar oogkas", zo verklaarde hij voor de rechtbank. De vrouw werd door G. dermate zwaar mishandeld, dat ze alleen nog maar rond het zwembad kon strompelen en dat iedereen zag dat ze bont en blauw was.

In de sauna werd de vrouw nog eens flink mishandeld en hier werd ze bovendien bijna met een handdoek gewurgd. In 2015 gaf de verdachte zijn vriendin een paar rake stompen toen hij met de nodige alcohol achter de kiezen en met een kwaaie kop over frites, in de auto stapte. G. zei zich daarvan niets meer te herinneren. 

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750