Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer ammoniaklek in Middelburgs verzorgingstehuis

Toegevoegd: 15-03-2004, 23.09 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Maandagavond werd de Middelburgse brandweer met voertuigen gealarmeerd voor een hulpverlening in het verzorgingstehuis Buitenrust aan de Buitenruststraat in Middelburg-Zuid.

 

Door een defect koelsysteem was er een ammoniakwolk vrijgekomen uit een koelkast in een appartement van het verzorgingstehuis. De koelkast had gelekt en er hing een sterke ammoniaklucht in het tehuis. Op last van de hulpdiensten werden de bewoners van de desbetreffende hal door het verplegend personeel naar de recreatieruimte gebracht. Er vielen gelukkig geen gewonden.

 

De brandweer kon na een uitgebreide ventilatie van het pand weer terug naar de kazernes. De koelkast is door de brandweer uit het pand verwijderd, de technische dienst van het tehuis gaat alle koelkasten nogmaals controleren.

 

Op 5 maart jongstleden deed zich een zelfde incident voor in hetzelfde tehuis, ook daarbij raakte niemand gewond


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren