Gevangenisstraf voor diefstal en belediging

Toegevoegd: 31-05-2018, 16.14 uur

Gevangenisstraf voor diefstal en belediging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Géén verblijf van twee jaar in een instelling voor veeplegers (de zogeheten ISD-maatregel) die de officier van justitie twee weken tegen J. C. (33) uit Terneuzen eiste, maar een gevangenisstraf van tien maanden, inclusief de tenuitvoerlegging van twee maanden cel van een eerder vonnis, die hem toen voorwaardelijk waren opgelegd.

Het had in totaal één maand méér kunnen zijn, ware het niet dat de rechtbank een maand 'korting' gaf vanwege de overschrijding van de 'redelijke termijn'. Volgens de rechtbank kon de ISD-maatregel niet worden opgelegd omdat er niet was voldaan aan de criteria.

C.die grotendeels ontkende, werd er van verdacht in 2015 zijn ex-vriendin te hebben beledigd door haar te bespugen. De rechtbank vond dat bewezen. Ook bewezen was een inbraak in Hulst in 2015 waarbij hij uit een winkel geld en een laptop meenam. Ook achtte de rechtbank het bewezen dat hij  - eveneens in 2015 - tijdens de havenfeesten in Terneuzen in een café een tas stal. Eind september 2017 nam hij tot slot in Terneuzen uit een woning van een vriend een sleutelbos weg.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750