Weerbericht:
In de westelijke helft plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 55 km

Goese piloot (62) omgekomen bij vliegtuigcrash

Toegevoegd: 31-05-2018, 17.41 uur
Goese piloot (62) omgekomen bij vliegtuigcrash
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een 62-jarige man uit Goes is donderdagmorgen om het leven gekomen toen hij in de buurt van Breda International Airport (Seppe) bij Bosschenhoofd.


De piloot steeg kort na 11.00 uur in zijn reclamevliegtuigje op vanaf het vliegveld, maar kwam na enkele honderden meters door onbekende oorzaak in de problemen en stortte neer in een veld dicht langs de A58. Daarbij vloog het vliegtuigje in brand. Enkele gealarmeerde medewerkers van het vliegveld en een passant schoten nog te hulp, maar zij konden helaas niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Diverse luchtvaartdeskundigen van de landelijke politie en de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid (OVV) en forensisch rechercheurs van de eenheid Zeeland-West-Brabant hebben het wrak en de omgeving minutieus onderzocht om zo te proberen de oorzaak van het tragische ongeval te achterhalen. Het onderzoek loopt nog.

Direct na het incident ontstond een file op de snelweg, mede veroorzaakt door kijkers naar het ongeval en de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Vijf automobilisten gingen op de bon omdat ze het nodig vonden om over de vluchtstrook te rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren