Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse schade op schip Terneuzen

Toegevoegd: 01-06-2018, 08.51 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Het tankschip dat vanochtend vroeg zijn stuurhut verloor op het Kanaal van Gent naar Terneuzen is behoorlijk beschadigd geraakt.


Het schip ligt inmiddels afgemeerd aan de kade bij Sluiskil. De uit het Zuid-Hollandse Barendrecht afkomstige Endeavour is gebouwd in 2009. Het schip is 110 meter lang en 11,4 meter breed. Wat er precies is misgegaan is niet duidelijk, maar de gehele stuurhut is van het schip losgeraakt. Inmiddels ligt er een zeil over de vernielde stuurhut. Twee personenauto’s die op het schip stonden, hebben ook forse schade opgelopen.

In de Zevenaarhaven in Terneuzen werd vanochtend het dak van de stuurhut geborgen. Bij de kade aan de Frankrijkweg lag het vaartuig RWS 88 van Rijkswaterstaat. Een telekraan van Mammoet heeft het gevaarte rond 07.20 uur op de kade getild. Medewerkers van Rijkswaterstaat waren vanochtend ook aan boord van de Endeavour voor de verdere afhandeling.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (1-6-2018 om 21:41)
Moet zo eentje ook blazen??
Jeroen (1-6-2018 om 09:19)
"Even" alle bruggen op de vaarroute van de "Endavour" aan de onderzijde inspecteren Rijkswaterstaat! Denk niet dat een stuurhut er zomaar vanaf valt ;-)
Cookie-instellingen beheren